Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
4.6.2024

UČ SE TRENÉRE! aneb buď připraven

Webové stránky KOMPAS, vytvořené Českým volejbalovým svazem, slouží jako komplexní metodický zdroj pro volejbalový trénink, strukturovaný na sedmistupňovém vývojovém rámci. Tento rámec je navržen tak, aby vedl hráče a trenéry od základních dovedností k pokročilým herním strategiím a zajistil tak holistický a progresivní zážitek z učení.

l

Videoportál Kompas je základní vzdělávací osnovou pro všechny trenéry volejbalu. Vedle systematického rozdělení volejbalu, kdy vede trenéry od základních krůčků malých volejbalových nadějích přes základní herní činnosti k základům herních kombinací a završuje cestu volejbalisty v herních systémech a komplexních herních dějích, nabízí i odpovědi na otázku, kdy co s dětmi dělat. Současně je jak základní osnovou, tak i metodickou řadou a součástí jednotlivých školeních Českého volejbalového svazu.

Smělým, ale z našeho pohledu nutným, cílem je, aby trenéři a frekventanti vzdělávacích kurzů se se základy metodiky a nácviku seznámili samostudiem a školení a semináře byly využity především k praktickým řešením při nácviku, detailům metodické řady, identifikaci a opravování chyb u dětí čí vystupování trenéra na hřišti.

KOMPAS doplňuje knihu „Základní škola volejbalu“, která podrobně přibližuje sedm vývojových kroků. Webová stránka obsahuje katalog videí, který odpovídá krokům v knize, a umožňuje uživatelům přístup k praktickým ukázkám prostřednictvím QR kódů vložených do textu. Každý krok je rozdělen do video balíčků, které obsahují několik krátkých klipů demonstrujících konkrétní techniky a cvičení. Video balíčky slouží jako primární metodické jednotky, přičemž každý balíček obsahuje několik souvisejících videoklipů. Tyto klipy poskytují podrobné ukázky technik a cvičení a zajišťují jasné a praktické pochopení každého vývojového kroku. Platforma je navržena tak, aby byla uživatelsky přívětivá a umožňovala trenérům a hráčům snadno nakupovat a přistupovat k těmto videím. Veškeré příjmy z uvedeného portálu jsou příjmem Českého volejbalového svazu a slouží k údržbě a provozu portálu.

Praktická aplikace:

Pro přístup k videím mohou uživatelé naskenovat QR kódy z knihy, které je nasměrují na příslušné video balíčky na webu KOMPAS. Ceny těchto balíčků jsou založeny na počtu klipů, které obsahují, což z nich činí dostupný zdroj pro trenéry a hráče. Každý zájemce si tak může vybrat přesně to, co ho nejvíce zajímá. Stejně tak je možné se zaregistrovat přímo na portálu (https://kompas.cvf.cz/registrace).

 

Autor: Ondřej Foltýn

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018