Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
26.5.2024

I po čtvrtém utkání Zlaté evropské ligy zůstávají naše volejbalistky neporaženy

I čtvrté utkání Zlaté evropské ligy přinesl volejbalistkám Česka plný bodový zisk a potvrzení čelního postavení v ligové tabulce. V duelu s domácími Slovinkami se přitom hráčkám Athanasopoulosova výběru nedařilo zatlačit kvalitním podáním. Příležitost tak dostaly i volejbalistky z lavičky, které pomohly v nelehkém souboji ke konečnému vítězství 3:1.

Slovinsko – Česko 1:3 (16:25, 25:20, 21:25, 21:25)

Rozhodčí: Erol Akbulut (TUR), Sanja Miklosic (SLO)

Sestavy (od zóny I):

Slovinsko: Velikonja Grbac, Najdic, Lorber Fijok, Planinsec, Markovic, Zdovc Sporer, libera Mazej, Cikač. Střídaly: Šiftar, Halužan Sagadin, Pucelj, Ramić

Česko: Valková, Havelková, Koulisiani, Orvošová, Mlejnková, Kneiflová, libera Dostálová, Digrinová. Střídaly: Grabovská, Brancuská, Pavlová, Faltínová

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

nahrávačka Kateřina Valková:Byl to o dost těžší zápas než se Španělkami, které jsme naší koncentrovanou hrou zvládly včera přehrát 3:0. Věděly jsme, že Slovinky do toho dnes půjdou naplno, protože jim se naopak zápas se Španělkami nepovedl. Měly den navíc na to, aby si vyčistily hlavy. Vlétly na nás servisem, což jsme v prvním setu ustály, ale v tom druhém jsme jim dovolily se vrátit do hry. Velmi cenný je obrat čtvrtého setu, kdy jsme ztrácely 6:1 a dokázaly jsme se trpělivou obranou a naší hrou dostat zpátky do zápasu a vyhrát 3:1, což je pro náš tým výrazný posun. Zase nás to posouvá dopředu, směrem k semifinále Zlaté ligy, kde chceme hrát náš nejlepší volejbal. Právě úvod čtvrtého setu se nám nepovedl, Klára Faltínová zahrála milimetrový aut a myslím, že jsme se nechaly zbytečně vystresovat. Vždy, když jsme hrály naši hru a tlačily servisem, byly jsme lepší a uhrávaly si body. Slovinky nám ale dnes ukázaly, jak vypadá bojovný volejbal, vracely nám spoustu balónů, na což jsme někdy možná reagovaly zbrkle. Jsem ráda, že se nám to povedlo dobrou obranou vrátit zpátky a dohrát zápas do vítězného konce. Souhra je každým zápasem lepší a lepší, a každým setem se sehráváme víc a víc. Doufám, že to vypilujeme až do Ostravy.

trenér Giannis Athanasopoulos: Pozitivní je, že i když jsme ve čtvrtém setu ztráceli 6:1, nevzdali jsme se, dokázali zabojovat na blocích a dotáhnout se zpět. Slovinky se brzy stanou jedním z nejlepších evropských týmů. Mají velmi silnou generaci hráček do 22 let s velkou útočnou silou. Hrály mnohem lépe než proti Španělsku, ale nedokázaly nás překvapit. Chci Slovinkám pogratulovat, ale totéž bych chtěl udělat i směrem k našim hráčkám, které ve dvou dnech sehrály dvě těžká utkání. Zvládly se vyrovnat s těžkými okamžiky a zvítězit. Myslím, že ve druhé sadě jsme ztratili koncentraci, možná jsme byli trochu pasivní a soupeřky nás tlačily servisem. Proto se náš výkon na chvíli zhoršil. Přesně takto těžký zápas jsme teď potřebovali. Včera na nás Španělky nedokázaly zatlačit, Slovinkám se dnes podařilo agresivním podáním vyzkoušet naši formu. Za týden nás čekají těžká utkání proti Ukrajině a Belgii, které jsou favority na postup do Final Four, což pro náš tým bude další příležitost, jak se ještě zlepšit.

Ve vyrovnaném úvodu prvního setu se do brejkbolové výhody dostaly české hráčky až za stavu 10:8 a díky dvěma bodovým blokům ihned odskočily do čtyřbodového vedení. V této fázi se vývoj sady zlomil ve prospěch Češek, které si vybudovaly rozhodující a jasný náskok.

Slovinky v druhém setu hrály lépe a vybojovaly si vedení 8:4, které bylo důsledkem nedůraznosti Češek v útoku. Do kontaktu vrátila svůj tým dvěma esy Orvošová, bodově dopředu se však české hráčky dostaly až při skóre 15:14. Lepším týmem byly ale nadále domácí, které trestaly české chyby a získaly set.

Úvod třetího setu byl zcela odlišný od dosavadního dění na kurtu a české volejbalistky rychle vedly 7:1. Slovinky se ale přibližovaly až na 15:14 a Češky musely přitvrdit v útoku i na servisu, aby si do koncovky přinesly klíčový náskok. Setbol využila na první pokus střídající smečařka Faltínová.

Vedení Slovinek 4:0 a 6:1 nevypadalo ve čtvrtém setu pro český tým ideálně. Především díky výkonu Havelkové a Faltínové se podařilo českému týmu srovnat na 11:11 a získat vedení 18:16. Slovinky chybovaly a Athanasopoulosovy svěřenkyně dotáhly utkání k vítězství.

Autor: Štěpán Sedláček, foto Matouš Müller

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po třech sezónách v Bundeslize, které vždy zakončil s týmem Berlin Recycling Volleys mistrovským titulem, přijal Marek Šotola další výzvu....

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

V dresu Králova Pole poprvé nasají extraligovou atmosféru dvě odchovankyně plzeňského volejbalu, blokařky mládežnických reprezentací - Aneta...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018