Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
1.6.2024

Až v závěru skupinové fáze Zlaté evropské ligy Češky na své soupeřky nestačily

Střetnutí českých a belgických volejbalistek bylo soubojem o první místo po základní skupině Zlaté evropské ligy 2024. Oběma výběrům šlo současně o nasazení do turnaje Final Four v Ostravě, na který si postup zajistily díky vítězstvím ve všech předchozích zápasech. Ve vyrovnaném utkání byly silnější belgické volejbalistky, které zvítězily 3:1. Nejvíce bodující českou hráčkou byla s dvaceti body kapitánka Michaela Mlejnková.

Belgie – Česko 3:1 (23:25, 26:24, 25:18, 25:20)

Rozhodčí: Dejan Rogić (SRB), Maciej Twardowski (POL)

Sestavy (od zóny I):

Belgie: Martin, Stragier, Van Avermaet, Krenicky, Herbots, Fransen, libero Rampelberg. Střídaly: Gilson, Demeyer, Van Geertruyden, Cos, Van Sas

Česko: Havelková, Koulisiani, Orvošová, Mlejnková, Kneiflová, Valková, libero Digrinová. Střídaly: Pavlová, Grabovská, Brancuská, Faltínová, Bukovská

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

libero Daniela Digrinová:Myslím, že je velká škoda, že jsme dnes prohrály, protože jsme bojovaly, ale trápily se na servisu a nedokázaly soupeřky zatlačit tak, jako v předešlých zápasech. Chyběla nám trochu i obětavost v poli, což naopak Belgičanky zvládaly. Dobře nás bránily a nám to maličko chybělo. Jsem ráda, že jsem dostala důvěru k tomu, abych mohla nastoupit do základní sestavy. Snažila jsem se co nejvíc týmu pomoct. Do všech zápasů základní skupiny jsme šly koncentrovaně, byly jsme dobře připravené a skoro nezaváhaly. Když dobře podáváme, zvládneme všechny odtlačit od sítě, lépe se nám brání i útočí. Na Final Four se moc těšíme. Jsme rády, že je to u nás doma a věříme, že nás přijde podpořit spousta fanoušků.

trenér Giannis Athanasopoulos: Klíčovým momentem dnešního zápasu byl druhý set, kdy jsme udělali šest chyb na podání, což bylo kritické. Byl to čtvrtý zápas v sedmi dnech a před námi je velmi dlouhá cesta autobusem, přesto jsme dosáhli výborného výsledku. Ve čtvrtém setu jsme ztratili víc míčů než obyčejně. Věřím ale, že to pro nás je cenná lekce, ze které se poučíme před semifinálový zápasem v Ostravě. Dáme si dva dny volna a pak se zase čerství sejdeme, abychom vypilovali naši hru a v Ostravě předvedli, co umíme. Myslím, že od prvního utkání proti Rakousku jsme jako tým hodně vyrostli. Většina hráček dostala prostor na kurtu a myslím, že každý zápas nás posouval. Zapracovali jsme do naší hry blokařky, zlepšili obranu nad sítí i agresivní servis.

Střetnutí českých a belgických volejbalistek bylo soubojem o první místo po základní skupině Zlaté evropské ligy. Oběma výběrům šlo současně o nasazení do turnaje Final Four v Ostravě. V první sadě se častěji bodově prosazovaly Belgičanky, které získaly vedení 15:11. Eso Kneiflové a útok Koulisiani přiblížily český tým na kontaktní jednobodovou ztrátu, na 17:17 následně srovnala Orvošová. Češky přetočily skóre na svou stranu a zisk první sady si pohlídaly.

Svěřenkyně trenéra Athanasopoulose držely se soupeřkami krok i ve vyrovnané druhé sadě. Na každý belgický bod navázaly srovnáním, a to i za stavu 16:16. Po jedné z nejdelších výměn získaly Češky vedení 19:18. Dramatickou koncovku setu pro sebe nakonec ale získaly belgické volejbalistky.

Ve třetí sadě byly Belgičanky silnějším týmem a naši reprezentaci přehrály sedmibodovým rozdílem. České volejbalistky ale nepříznivý vývoj nezlomil a v setu číslo čtyři byly bodově napřed až do stavu 12:12. Belgičanky získaly vedení, na 17:17 ale srovnávala esem Valková. Stejným způsobem ovšem dvakrát po sobě odpověděla Herbots, která svému týmu získala rozhodující náskok.

 

Autor: Štěpán Sedláček, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po třech sezónách v Bundeslize, které vždy zakončil s týmem Berlin Recycling Volleys mistrovským titulem, přijal Marek Šotola další výzvu....

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

V dresu Králova Pole poprvé nasají extraligovou atmosféru dvě odchovankyně plzeňského volejbalu, blokařky mládežnických reprezentací - Aneta...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018