29.8.2024

Skvělá divácká kulisa v Táboře hnala Čechy za jasným vítězstvím nad Norskem

Čeští reprezentanti se v druhém utkání kvalifikace o postup na evropský šampionát představili před vyprodanou táborskou sportovní halou a proti norským soupeřům nezaváhali. Ve třech sadách zvítězili 25:17, 25:14 a 25:20 a do kvalifikační tabulky připsali další tři body. Bodovým lídrem českého výběru byl smečař Lukáš Vašina, který skóroval šestnáctkrát a podobně jako Martin Licek trefil dvě esa.

Česko – Norsko 3:0 (25:17, 25:14, 25:20)

Rozhodčí: Jörg Kellenberger (GER), László Adler (HUN)

Počet diváků: 1525

Sestavy (od zóny I):

Česko: Zajíček, Bartůněk, Licek, Klajmon, Indra, Vašina, libero Moník. Střídali: Hadrava, Bryknar, Drahoňovský

Norsko: Takvam, Hettervik, Kvalen, Østvik, Kavli, Espeland, libera E. Olsen, Bergum. Střídali: S. Olsen, Loftesnes, Mol

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

smečař Martin Licek:Dnešní zápas hodnotím hodně kladně, protože to, co se nám v Černé Hoře nepovedlo, čímž myslím servis, tak jsme dnes naopak ukázali, že na servisu umíme být stabilní. To byl také klíč k hladkému vítězství, které jsme nikdo nečekali. Jsem moc rád, že Norové vzdorovali do koncovky jen ve třetím setu, kde právě rozhodl náš servis. Nás limitovalo čekání na chybu soupeře, ale pomohli nám i fanoušci, kterým chci poděkovat. Dokopali jsme to za 3:0 a můžeme jít na pivo. V Táboře jsem si to moc užil. Je pěkné hrát a vyhrávat v Čechách. Měl jsem menší déja vu, protože přijeli bubeníci z Českých Budějovic, což bylo moc pěkné a děkujeme všem za to, že přišli v takovém počtu.

trenér Jiří Novák: Zápas můžu hodnotit jen pozitivně, protože to pro nás je super výsledek podložený kvalitním výkonem. Nory jsme vůbec nepustili do zápasu a šest bodů ze dvou zápasů je dobře rozjetá kvalifikace. Doufal jsem, že nám diváci pomůžou, protože vždycky když hrajeme doma, jde náš výkon nahoru. Navíc ta menší hala má svoje kouzlo, zaplní se a diváci jsou o to víc slyšet.

Čeští volejbalisté zatlačili na norské soupeře hned v úvodu a po úspěšné challenge trenéra Nováka brzy vedli 7:4. Hostující hráči přinutili Čechy k oddechovému času, poté, co se dotáhli na kontaktní jednobodovou ztrátu, vlastními chybami se ale Norové připravili o vyrovnání a při servisu kapitána Zajíčka vedli domácí 13:9. Lickovi s Indrou se dařilo skládat míč na stranu soupeřů a náskok českého týmu vyrostl na výhodu devíti bodů. První sadu ukončil smečující Licek.

Českým volejbalistům se podařil vstup i do druhého setu. Body Indry a Vašiny i nevynucené chyby norských hráčů znamenaly stav 7:4, později 10:7. Indra přispěl i přímým bodem z podání a po chytré ulívce Vašiny ukazovalo skóre 14:10. Norský trenér přerušil sadu oddechovým časem za stavu 13:18 z pohledu jeho týmu, zastavit český tlak se mu ale nepodařilo a Vašina brzy zvyšoval dvěma esy v řadě na 22:13. Bodový blok střídajícího univerzála Hadravy ukončil sadu číslo 2.

Vašina, Licek a Indra se postarali o české body v úvodu třetího setu, Norové ale přestali chybovat a udržovali si svou ztrátu. Oba týmy se zlepšily v obraně nad sítí i v poli. Výhodu dvou bodů si tak jako první vytvořili čeští volejbalisté až za stavu 13:11 po útoku Vašiny. Seveřané opět srovnali stav, po Vašinově útoku a nedorozumění v norském útoku ale domácí hráči v modrém odskočili do tříbodového vedení a koncovku utkání už neztratili. Zajíčkův bodový blok potvrdila challenge a mečbol proměnil Indra.

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
ME U20 2024 - chlapci - Arta (GRE)

Česko – Itálie 3:1 (22:25, 25:19, 25:22, 25:16)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Tvrdit muziku příbramských Kocourů přichází nizozemský univerzál Daan Streutker, který poslední čtyři sezóny strávil pod trenérským vedením, nyní již...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures

Corigliano Rossano (ITA) muži: Pála / Šotola – Bello / Seekings (ENG) 1:2 (21:19, 17:21, 13:15), Pála / Šotola – Opsahl / Nilsen (NOR) 2:0 (21:16,...

 
ME U20 2024 - chlapci - Arta (GRE)

Skotsko – Česko 0:3 (8:25, 11:25, 14:25)

 
MS U19 2024 – beachvolejbal – Shangluo (CHN)

Nosálková / Cyrani – Rayner / Zajer (AUS) 0:2 (13:21, 14:21)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novou režisérkou hry volejbalistek Frýdku-Místku bude Karolina Legień, která přichází z týmu druhé nejvyšší polské soutěže Państwowa Akademia Nauk...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018