Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
9.7.2024

Půjdeme zápas od zápasu, říká trenér Provazník těsně před startem ME U22

V úterý začíná mistrovství Evropy hráčů do 22 let. Českou reprezentaci poprvé v ostrém zápase povede trenér Michal Provazník.

Bude to vaše premiéra v roli hlavního trenéra národního týmu. Jaké jsou vaše pocity z této příležitosti?

Trénovat národní tým je vždy pocta. Kategorie U22 je specifická, protože musíte na dospělé úrovni pracovat ještě ne s úplně hotovými hráči, přesvědčit je o jejich rolích, které mohou být jiné než v klubu.

Tento tým vypadá jinak než ty, které hrály na předchozích šampionátech. Ovlivnilo změnu v sestavě něco, například zranění nebo výběr předurčila vaše trenérská filozofie?

Oboje. Logicky jsem vycházel z předchozích šampionátů, ale zranění Davida Kollátora spolu s vytížením Šimona Bryknara a Jakuba Klajmona v seniorské reprezentaci představu změnilo. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že příležitost si zaslouží i další hráči, pro které to může být startovací bod do profesionálního volejbalu.

Jaká je celková nálada v týmu před prvním zápasem a jaká jsou vaše očekávání?

Věřím, že nálada je pozitivní, určitě bychom rádi zůstali až do neděle, nicméně respektujeme sílu soupeřů a půjdeme zápas od zápasu. Budu rád, pokud se nám podaří podat nejlepší výkon, kterého jsme schopni a pak se uvidí, na co to bude stačit.

Jak probíhala příprava? Hráli jste nějaké přátelské pasy?

Strávili jsme spolu necelých šest týdnů, ale až poslední tři kompletní, protože někteří kluci hráli MČR U20 a někteří se připravovali s mužským národním týmem. Odehráli jsme pět utkání s polskou reprezentací U22, kde jsme zkoušeli různé varianty složení družstva s bilancí jedné výhry a čtyř porážek. Navíc jsme měli možnost si zahrát s A týmem připravujícím se na Final Four Evropské ligy.

Jaký styl hry můžeme od tohoto týmu očekávat? Jaké jsou jeho silné stránky?

Volejbal je komplexní hra, kde potřebujeme mít činnosti vyvážené. Přesto věřím, že útočný. Fyzické parametry některých hráčů jsou opravdu výborné, takže pokud se popasujeme s přihrávkou, mohli bychom útokem bodovat. Také blok by měl být na straně pozitiv. Otázkou je pro mě stabilita servisu a přihrávky, kde si myslím, že máme ještě rezervy. No a nakonec tu máme nevynucené chyby, které na této úrovni a v této věkové kategorii už u dobrých týmů v podstatě nevidíme, ale u nás to je všeobecný problém.

Kde můžeme sledovat výsledky týmu a sledovat zápasy?

Výsledky a další zajímavosti budou na účtech české volejbalové reprezentace - na Instagramu, facebooku a také na webu cvf.cz. Všechny zápasy budou živě přenášeny na webu Nizozemské volejbalové federace http://www.volleybal.nl/livestreams.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po třech sezónách v Bundeslize, které vždy zakončil s týmem Berlin Recycling Volleys mistrovským titulem, přijal Marek Šotola další výzvu....

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

V dresu Králova Pole poprvé nasají extraligovou atmosféru dvě odchovankyně plzeňského volejbalu, blokařky mládežnických reprezentací - Aneta...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018