Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
18.6.2024

MČR v beachvolejbale pro seniorky a veterány, to je nová kapitola ve sportovní tradici

Český beachvolejbal se může pochlubit více než čtvrtstoletím úspěšné historie. Od skromných začátků na písčitých kurtech se tento sport vyvinul v uznávanou disciplínu, která získala své pevné místo nejen v domácích, ale i mezinárodních soutěžích.

Pro letošní sezónu se Komise společenské významu ČVS rozhodla, ve spolupráci s Asociací beachvolejbalu (ABV) a beachvolejbalovým klubem v Opavě, uspořádat MČR pro seniorky a veterány v beachvolejbale. Tento jedinečný turnaj se uskuteční ve dnech 17. a 18. srpna 2024 v Opavě.

Beachvolejbal, původně známý jako plážový volejbal, má své kořeny v USA, kde se poprvé objevil na začátku 20. století. Do České republiky se tento sport dostal na přelomu 80. a 90. let a rychle si získal popularitu. Díky své dynamice, jednoduchým pravidlům a přitažlivému prostředí se beachvolejbal stal oblíbenou aktivitou nejen mezi profesionálními sportovci, ale i mezi amatéry a rekreačními hráči. Za posledních 25 let čeští hráči a hráčky dosáhli mnoha úspěchů na evropské i světové scéně. Největším úspěchem je jistě loňské světové prvenství dvojice Perušič – Schweiner, které zvedlo povědomí o tomto sportu na novou úroveň a přitáhlo pozornost médií i veřejnosti.

Turnaj MČR představuje jedinečnou příležitost pro starší generace hráčů, aby se vrátili na písečné kurty a znovu zažili soutěžní atmosféru beachvolejbalu. Je to také skvělý způsob, jak připomenout a oslavit přínos, který tito veteráni a seniorky přinesli tomuto sportu během let.

Kategorie soutěže budou rozděleny podle věku a výkonnosti, aby byla zajištěna rovnováha a spravedlivost v každém zápase. Turnaj se bude konat na plážových kurtech v Opavě, které jsou známé svými výbornými podmínkami a atmosférou. Organizátoři slibují, že událost bude plná zábavy, napětí a přátelského ducha.

Přípravy na turnaj jsou v plném proudu. Organizátoři ve spolupráci s místními dobrovolníky zajišťují vše potřebné pro to, aby MČR seniorek a veteránů byl úspěšnou a nezapomenutelnou událostí. Očekává se, že turnaj přitáhne hráče z celé republiky, kteří se utkají o titul mistrů České republiky v kategoriích seniorek a veteránů. Opava, s jejím bohatým sportovním zázemím, zkušenostmi z velkých turnajů a tradiční pohostinností, je ideálním místem pro tuto významnou akci. Místní beachvolejbalový klub hraje klíčovou roli v organizaci a zajištění, že vše proběhne hladce a podle plánu.

Beachvolejbal má v České republice hluboké kořeny a turnaj MČR seniorek a veteránů v Opavě je důkazem jeho trvalého významu a obliby. Tato akce poskytne starším hráčkám a hráčům šanci znovu zažít radost a vzrušení z hry a zároveň bude inspirací pro mladší generace, které se budou moci učit od těch nejzkušenějších.

Více informací o turnaji a podrobné propozice ZDE 

Nezapomeňte si tedy zapsat datum 17. a 18. srpna 2024 do svých kalendářů a zažijte v Opavě tuto výjimečnou sportovní událost.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018