Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
11.6.2024

Letos už potřetí zvládl nejlépe kvalifikační turnaj MČR+50 tým Svijan

I čtvrtého kvalifikačního turnaje v Litomyšli se zúčastnilo všech jedenáct týmů letošního MČRSV. Vzhledem k tomu, že pořadatel měl k dispozici pouze tři antukové kurty, byla družstva rozdělena do tří skupin dle umístění z posledních kvalifikací. Ve skupině „A“ byla pouze tři družstva a ve skupinách „B“ a „C“ čtyři družstva. Vítězové skupin čekala finálová skupina, druzí bojovali o čtvrté místo a třetí ve skupinách o sedmou příčku. Na čtvrté ve skupině „B“ a „C“ zbylo pouze utkání o 10. příčku na dva hrané sety.

Sluncem zalitý areál v Litomyšli.

Ve tříčlenné skupině „A“ v prvním utkání zaskočili hráči z Mnichova Hradiště Sršáni HAŠPL SPORT Hronov. I když Hronov měl oba sety velmi dobře rozehrány, nedokázal ani jeden dotáhnout do vítězné koncovky a Sršáni s nahrávačem Zdeňkem Blažkem zvítězili 2:0 na sety. V druhém utkání Pivovar Svijany potvrdil svoji letošní suverenitu a i bez svého ústředního nahrávače Jiřího Stránského hladce porazil Hronov 2:0. O vítězi skupiny „A“ měl rozhodnout poslední duel. Sršáni ale kompletně změnili vítěznou sestavu z prvního utkání a Pivovar Svijany tak bez ztráty setu ovládl skupinu „A“. Druzí byli Sršáni MH a třetí post zbyl na HAŠPL SPORT Hronov.

Skupinu „B“ získali chlapci z Hané, kteří pouze s Krakonošovými chasníky v prvním setu sváděli nekonečný boj až do vítězného stavu 26:24. Krakonošovi chasníci zastihl turnaj v Litomyšli ve velké pohodě. Zbylá utkání ovládli bez ztráty setu a postoupili do skupiny, ve které se hrálo o čtvrté místo. O to, kdo skončí poslední ve skupině, se rozhodovalo mezi Republicou Opava a Nemilosrdnou frontou II. Utkání nakonec akončilo smírně 1:1, ale v celkové tabulce na třetím místě skončila Republica Opava, která uhrála podstatně více míčů. Na Nemilosrdnou frontu čekalo pouze poslední utkání se čtvrtým ze skupiny „C“ o desátou příčku a dva body do MČRSV.

Ve třetí skupině, skupině „C“, se o prvenství bojovalo až do posledního utkání. Brno dovolilo Frenštátu v každém setu pouze 13 bodů a v konečném součtu skupinu nakonec zvítězilo o 0,129 tisícin nad Pražským výběrem, kterému ani vítězství v jednotlivých setech 25:8 a 25:16 nad Zvičinou nestačil. Zvičina ve třetím kole zvítězila nad Frenštátem 2:0 (23,19) a čekal ji postup do skupiny o sedmé místo. Na Frenštát pod Radhoštěm zbyl souboj o poslední místo s Nemilosrdnou frontou II.

Utkání o umístění zahájila velmi dobře Nemilosrdná fronta II. s Frenštátem pod Radhoštěm, když první set získává v poměru 25:18. V druhém dějství se Moravané zlepšili a Pražanům dovolili pouze 14 bodů a do tabulky si Frenštát pod Radhoštěm zaslouženě připsal dva body, Nemilosrdná fronta II. si z Litomyšle odváží pouhý bod.

Ve skupině o sedmé místo si volejbalovou chuť zpravil Hašpl SPORT Hronov, který bez ztráty setu skupinu ovládl. O to, kdo získá čtyři body, si to rozdala Zvičina a Republica Opava. Po remíze 1:1 (45:41) na sety došlo na sčítání všech míčů ve skupině a zde se radovala Zvičina, která měla lepší poměr o 0,075 tisícin.

Skupinu o čtvrté místo nakonec vyhrál Pražský výběr, sice ztratil jeden set s Chasníky, ale po vítězství nad Sršáni MH 2:0 získal tři body a odvezl si 8 bodů a cenu za čtvrté místo. Sršáni v prvním utkání této skupiny snadno přehráli Chasníky a skončili pátí. Na Krakonošovi chasníky tak zbyla šestá příčka.

Finálová skupiny začala pěkně zostra a to remízou 1:1 mezi Sešlostí Brno a Hanáky. V prvním setu Brňané zvítězili 25:23, ale v druhém setu již doplatili na velmi úzký hrací kádr, který čítal pouhých šest lidí, a prohráli 14:25. V druhém finále Pivovar Svijany nedovolil Sešlosti Brno ani jeden set (25:16, 25:21) a již bylo jasné, že Sešlost Brno zůstane na bronzovém stupínku. V dresu Sešlosti nutno vyzdvihnout Aleše Görnera, který po celý den předváděl nadstandardní výkony a byl hlavním tahounem v boji o bronz, navíc Brno do Litomyšle přijelo bez nahrávačů a tento post výborně zvládlo brněnské libero Roman Kamba. O vítězi turnaje v Litomyšli rozhodovalo úplně poslední utkání dne. Hanáci, naladěni vítězstvím z poslední kvalifikace v Chlenech, se do Pivovaru Svijany pustil s velkou chutí a chlapcům z Hané vycházelo snad úplně vše. Na síti byl k neudržení nejlepší smečař turnaje Václav Simon a Hanáci s velkým rozdílem zvítězili v první sadě 25:13. Po výměně stran se karta obrátila. Pivovar Svijany vyrovnal hru a v druhé polovině setu již nedal Hanákům sebemenší naději na vítězství ve čtvrté kvalifikaci, a i on celkem snadno zvítězil 25:16. Lví zásluhu nad celkovým sobotním vítězství Pivovaru Svijany měl Vít Pražák, který musel v sedmdesáti letech odnahrávat celý turnaj a dovedl svůj tým k poháru za první místo, největšímu dárkovému koši a hlavně k plnému počtu bodů do celkové tabulky MČRSV.

Nejlepší hráči turnaje:

  • nahrávač – Vít Pražák (Pivovar Svijany, 1954)
  • smečař – Václav Simon (Hanáci, 1971)
  • nejužitečnější – Aleš Görner Sešlost Brno, 1972)

Kompletní výsledky: základní skupiny,    skupiny o umístění

Pouze v šesti lidech dohrávala Sešlost Brno turnaj v Litomyšli, přesto vybojovala dárkový koš za třetí příčku (Jan Šterc, Aleš Görner, Lubomír Obr, Martin Pokorný, Roman Kamba a Lukáš Machek).

Čtvrtý kvalifikační turnaj MČRSV uspořádal Karel Novotný společně s členy místního Sokola Litomyšl. Největší obavy panovaly ze tří antukových kurtů, na kterých se mělo odehrát celkem 25 utkání. Naštěstí celý den panovalo překrásné slunečné počasí a zásluhou velmi rychlé přípravy jednotlivých kurtů mezi zápasy se vše stihlo ve velmi krátkém čase a v 17:30 bylo dohráno. Plynulosti přispěla i čtveřice velmi kvalitních rozhodčích v čele s extraligovým delegátem Kamilem Renčínem z Poděbrad (Petr Kučera, Michal Kostka a Jaroslav Jireček), postupně se prostřídali na jednotlivých kurtech a odřídili 50 setů. 98 superveteránů z jednotlivých týmů uhrálo celkem 2.136 míčů. O samotný chod turnaje se staral Břetislav Fiala, připravoval jednotlivé zápisy a vše zapisoval do připravených tabulek. Na závěr byla tři nejlepší družstva odměněna velkými dárkovými koši, poháry a basy piv. Pro všechna družstva byly připraveny diplomy. Tři vyhlášení hráči obdrželi tričko s vínečkem.

Pořadí po 4. kvalifikačním turnaji MČRSV:

  1. Pivovar Svijany 43 bodů (1.)
  2. Hanáci 40 bodů (2.)
  3. Sešlost Brno 33 bodů (3.)
  4. Pražský výběr 31 bodů (4.)
  5. HAŠPL SPORT Hronov 26 bodů (7.)
  6. Republica Opava 25 bodů (9.)
  7. Sršáni Mnichovo Hradiště 23 bodů (5.)
  8. Krakonošovi chasníci 17 bodů (6.)
  9. Zvičina 10 bodů (8.)
10. Frenštát pod Radhoštěm   9 bodů (10.)
11. Nemilostrdná fronta II.   7 body (11.)

V případě rovnosti bodů o pořadí rozhoduje umístění v posledním turnaji (v závorce).

Průběžné pořadí MČRSV 2024 ZDE

Pátý kvalifikační turnaj čeká účastníky MČRSV již za 14 dní v Nechanicích (22. 6. 2024). Hrát se bude na čtyřech antukových kurtech, proto budou opět dvě skupiny. Skupina „A“ - Pivovar Svijany, Pražský výběr, HAŠPL SPORT Hronov, Krakonošovi chasníci, Zvičina. Druhá skupina „B“ – Hanáci, Sešlost Brno, Republica Opava, Sršáni MH, Frenštát p. R., Nemilosrdná fronta II.. Přesné rozlosování bude včas rozesláno družstvům, které potvrdí svoji účast.

 

Autor: Zdeněk Šolc

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018