Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
16.5.2024

O postup do finále Nations Cupu budou české beachvolejbalistky usilovat v Turecku

Od pátku do neděle se bude v tureckém Balikesiru konat semifinálové kolo Nations Cupu, jehož vítěz si zajistí účast ve finále, kde se bude hrát o jedno místo na olympijských hrách v Paříži. Českou republiku budou v Turecku reprezentovat Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová, Kateřina Pavelková a Anna Pavelková. Na pár otázek odpověděla ta nejzkušenější z nich, Barbora Hermannová.

Delší dobu jste s Marií-Sárou nehrály turnaj, v jakém rozpoložení a nastavení jdete do Nations Cupu?

Ano, chvíli jsme nehrály kvůli nemoci, kterou si Maruška přivezla z Jižní Ameriky, ale vypadá to, že je každým dnem od příjezdu lepší a lepší. Momentálně trénujeme v plném nasazení a vývoj tady na Nations cupu může být vlastně oboustranný a může to být pro nás trošku taková výhoda, že jsme nehrály, že budeme více natěšené na tom hřišti a rozhodně máme motivaci se tam o to poprat. Na druhou stranu to může být naše nevýhoda, protože jestli se postavíme těm největším soupeřkám, doufejme že ve finále, což jsou Finky, tak ty oproti nám mají v letošní sezóně nahrané zápasy proti těžkým soupeřům a myslím si, že tímto to budou mít oproti nám navrch. Každopádně my se s nimi chceme potkat a určitě jim to nedáme jen tak.

Abyste měly naději na olympiádu, musíte turnaj v Turecku vyhrát. Může v přípravě nějak pomoct tvoje zkušenost, kdy jste se s Markétou Nausch Slukovou přes Nations Cup dostaly do Ria?

Tahle další možnost, jak se kvalifikovat na olympiádu, je určitě specifická a já, jelikož jsem tyto Nations Cupy v minulosti už absolvovala, tak jistou převahu nad Máří mám. Stála jsem asi ve více stresových situacích, co se počtu týče než Maruška, ale myslím si, že tahle ta semifinálová fáze je ještě ten slabší odvar toho, co může přijít potom v tom finálovém kole. To znamená, že tady musíme jít určitě naplno do každého jednoho zápasu, protože jenom vítěz v tomto Nations Cupu tady v Turecku má ještě možnost zabojovat o olympiádu a myslím si, že tohle to je dostatečná motivace pro obě.

Další účastníci jsou Dánsko, Finsko, Řecko a Turecko. Co na tuhle skupinu říkáte? Kdo bude pro vás největší soupeř?

Tak skupina se skládá z týmů, které z větší části neznáme. Jedná se o Dánsko, Finsko, Řecko a Severní Irsko a co jsme tak koukaly na rozpisy, tak je tam spousta mladých holek, které já už ani zažít na nějakých mistrovstvích do 20 nebo 22 let určitě nemohla. Maruška si myslím, že zná snad jednu holčinu z Dánska, kterou znám taky, proti které jsme už jednou hrály, a tak bude dost záležet na tom našem vlastním výkonu. Největším soupeřem nám budou určitě Finky, které se pohybují na světovém žebříčku podobně jako my, ale v letošní sezóně mají trošku navrch v tom, že celou sezónu zatím hrály a odehrály spoustu těžkých zápasů proti těžkým soupeřům, které my jsme letos bohužel kvůli nemoci hrát nemohly. Každopádně pokud se chceme dostat na olympiádu, tak musíme porazit kohokoliv, ať už je to Řecko, Turecko, Dánsko, Severní Irsko a v tom nejlepším případě Finky.

Spolu s vámi budou v Turecku hrát sestry Pavelkovy. Stihly jste společný trénink? Řešíte nějak dohromady týmovou taktiku?

Jsou tady s námi sestry Pavelkovy jakožto druhý tým, který bude reprezentovat Českou republiku a já myslím, že holky mají velký potenciál ty výše zmíněné státy porazit. Holky začínají být dost nebezpečným týmem i pro nás v tréninku, který jsme teďka absolvovaly v posledním týdnu a půl, takže myslím si, že když budou hrát s takovou čistou hlavou a bez očekávání a zkusí se oprostit od toho stresu, že jde o olympiádu a dovedu si představit, že budou mít i nějaké vnitřní tlaky na to, že by nám chtěly hrozně pomoct, tak si myslím, že můžou uškodit všem zmíněným státům, které tady jsou, protože ten potenciál mají obrovský. Taktiku jsme spolu zatím úplně neřešily, ale určitě si na to i trošku společně sedneme. Trenéři to tady prokonzultují. Na druhou stranu tím, že spolu nejsme tak často a holky tolik neznáme, stejně jako ony neznají náš systém, tak si myslím, že bude lepší, když jejich trenér Aleš Nečesaný, který tady s nimi je, tak si s nimi udělá jejich přípravu, tak jak jsou zvyklé, stejně tak jako my si uděláme se Sébou tu vlastní.

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018