Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
24.6.2024

Na turnajích Futures to sice českým barvám „necinklo“, v Polsku však ano

Konec minulého týdne byl na mezinárodní scéně opět nabitý beachvolejbalem. Už ve čtvrtek odstartovaly kvalifikací turnaje Beach Pro Tour kategorie Futures v Messině a v Ženevě, do kterých se zapojilo sedm českých párů. Na polské národní tour startovali Kurka s Olivou, kteří vybojovali stříbrné medaile.

BPT Futures Ženeva

Mužský turnaj kategorie Futures přivítal hned dva české páry. Semerád se Štočkem měli díky bodům hlavní soutěž jistou, Pihera s Mrkousem si ji museli vybojovat v kvalifikaci, a že to byl boj. Mrkous s Piherou nejprve zvládli úvodní kolo kvalifikace proti Italům Cecchini / Copeli, aby se následně postarali o obrovskou senzaci, když v tie breaku porazili domácí jedničky kvalifikace Heidrich / Dilier a namísto favoritů postoupili do hlavní soutěže.

Semerád se Štočkem bohužel ve velice vyrovnaném utkání podlehli Španělům Moreno / Sanfélix, a tak museli bojovat o třetí místo ve skupině D proti Italům Bellucci / Ulisse. Boj o setrvání v turnaji našim klukům vyšel a po vítězství 2:0 na sety mohli slavit postup do prvního kola play off. I Mrkous s Piherou zvládli své utkání pravdy proti Lotyšům Liepa / Puskundzis a i oni si vydobyli účast ve vyřazovacích bojích.

Do utkání o čtvrtfinále nastoupili Pihera s Mrkousem proti ukrajinské dvojici Datsiuk / Likhatskyi. Zápas to byl velice vyrovnaný, ale šťastnější byli po výhře 2:0 nakonec Ukrajinci. Pro Piheru s Mrkousem to byl ale velice povedený turnaj a my věříme, že si tímto 9. místem pomůžou k hlavní soutěži na příštím turnaji.

Semerádovi se Štočkem se jejich bitva o čtvrtfinále povedla o poznání lépe. Japonce Gottsu / Shoji přehráli jasně ve dvou setech, což je katapultovalo mezi nejlepších osm párů. O postup do bojů o medaile museli Tom s Adamem porazit velice slušně hrající domácí pár Haussener / Friedli. Ti ale hnaní domácím publikem řekli rezolutní ne a naše borce jasně přehráli. Útěchou Čechům může být mimo krásného 5. místo i fakt, že Švýcaři nakonec obsadili třetí místo v turnaji.

Kompletní výsledky ZDE

BPT Futures Messina

Oba české páry ve čtvrteční kvalifikaci, Tomasová / Honzovičová a Vála / Dostál, bohužel podlehly svým soupeřům ve zkrácené hře a obsadili 21. místo.

Díky bodům za předchozí výsledky měly v hlavní soutěži turnaje Futures v italské Messině účast jistou hned české tři páry. Jako první se v úvodním utkání skupiny D utkaly Neuschaeferová se Svozilovou se Švýcarkami Bentele / Bossart. I když holky takřka celou první sadu vedly, nakonec se jim nepodařilo ji dotáhnout do vítězného konce a to se možná také podepsalo na jejich výkonu v sadě druhé, kterou také prohrály, tentokrát trochu výraznějším rozdílem 17:21.

Také Nausch Sluková s Žolnerčíkovou nevstoupily do turnaje výhrou, když podlehly Němkám Grüne / Christ 0:2. Malou útěchou teď může být, že toto německé duo nakonec celý turnaj ovládlo.

Třetím českým a jediným mužským párem byli bratři Berčíkové. I ti bohužel nevstoupili do turnaje vítězně a po porážce od Italů Alfieri / Andreatta 0:2 i oni museli posléze bojovat o udržení v turnaji.

Jako první k zápasu pravdy nastoupila dvojice Neuschaeferová / Svozilová proti Italkám Orsi Toth / Cali. Tentokrát se naši mladým puškám podařilo uválčit koncovku prvního setu a pozitivní sentiment je provázel i v setu druhém. Nakonec z toho bylo krásné vítězství 2:0, které holky posunulo do play off.

I Nausch Sluková se Žolnerčíkovou předvedly v boji o udržení v turnaji parádní výkon a ve dvou setech doslova sestřelily z kurtu své kanadské soupeřky Ozee / Glagau.

Jako poslední z českých párů se v boji o záchranu představili bratři Berčíkovi. Váša s Jendou opět narazili na domácí pár, tentokrát Ndrecaj / Arezzo Di Trifiletto, a bohužel z toho byla opět docela jasná porážka. Kluci tak po dvou porážkách v turnaji skončili na 13. místě.

Do round 12 jako první z Češek vstoupily Nausch Sluková se Žolnerčíkovou, které vyzvaly další Němky, tentokrát Kozuch / Schneider. Utkání se nakonec muselo rozhodovat až v tie breaku, kde byly naneštěstí lepším týmem Němky. Porážka v play off tak ukončila působení českého páru na 9. místě. I tady však musíme říct, že holky prohrály s párem, který bral nakonec stříbrné medaile. To znamená, že obě prohry českého týmu byly proti prvnímu a druhému týmu turnaje.

Neuschaeferová se Svozilovou v prvním kole play off, stejně jako Maki s Karin, narazily na tým Německa a i tady se bohužel vítězství neslavilo, byť bylo na dosah. Němky Uhl / Schürholz vydřely v druhém setu tie break a v něm už v zásadě dominovaly. Kylie s Markétou tak v turnaji skončily na 9. místě.

Kompletní výsledky ZDE

Polská národní tour - Poznań

O víkendu 22. a 23. června se tým Oliva / Kurka zúčastnil národního turnaje v Polsku, kde předvedl vynikající výkon a získal stříbrnou medaili. Turnaj byl nabitý kvalitními soupeři, ale mladý český tým se ukázal jako velmi silný konkurent.

Jedním z vrcholů turnaje bylo, že tým Váša s Kryštofem dvakrát porazil juniorský národní tým Polska. Tyto výhry byly klíčové pro jejich postup do finále a potvrdily vysokou úroveň jejich hry. Během turnaje se naši borci utkali s mistry Polska, týmem Janiak / Brozniak. I když tento zápas byl velmi napínavý a oba týmy předvedly špičkové výkony, naši nakonec podlehli. V závěrečném finále se dvojice Oliva / Kurka střetla s týmem Lech / Jarozcek. Finále bylo velmi těsné a dramatické, bohužel naši mladíci prohráli a skončili na druhém místě, což v konkurenci velice kvalitních polských párů lze považovat za velký úspěch.

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Česko – Slovinsko 2:3 (25:23, 21:25, 25:21, 23:25, 9:15)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

dívky: Ebertová / Knoblochová – Stolz / Abbühl (SUI) 1:2 (16:21, 21:19, 11:15), Ebertová / Knoblochová – Przybyszewska / Wolny (POL) 2:0 (21:12,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018