Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
23.7.2024

Z prvenství na Letním poháru v Brně se radovaly domácí dvojice Sokola I

Tento víkend byl na ČEZ národní tour ve znamení Letních pohárů v Brně a v Praze a Českých pohárů kategorie U18, které se odehrály pod taktovkou BVŠP v areálech Domyno a Mikulovka.

Lenovoshop Letní pohár žen a mužů  - Brno/Sokol Brno I

V sobotu 20. 7. 2024 se na Sokolském koupališti v Brně konal Lenovoshop Letní pohár v kategoriích mužů a žen. Hlavním partnerem byl Lenovoshop.cz, který je provozován společností M Computers a který nabízí nejnovější Lenovo produkty.
V pátek se utkalo 9 týmů žen a 16 týmů mužů o 6 postupových míst v obou kategoriích do hlavní soutěže. V hlavní soutěži pak v sobotu zápasilo o vítězství v turnaji celkem 16 dvojic v každé kategorii. O turnaj byl také zájem mezi zahraničními hráči a bylo možné mezi přihlášenými zahlédnout nejen hráče slovenské národnosti, ale také hráče z Polska či Německa. Na všechny přihlášené čekalo výborné slunečné počasí, které pak bylo v sobotu doprovázeno částečně zataženou oblohou s občasným mírným větrem, což vytvářelo výborné podmínky pro hru. O výborné podmínky pro hráče se pak postaral hlavní sponzor turnaje, který kromě hodnotných cen pro hráče na stupních vítězů, zajišťoval pro všechny účastníky po celý den ovocné občerstvení. Hráči domácího Sokola Brno I pak poděkovali domácímu oddílu za organizaci tím nejlepším možným způsobem, když ovládli první místa v obou kategoriích. V kategorii mužů zaslouženě vyhráli Patrik Maňas s Tadeášem Tezzele, když ve finále porazili Jana Štefka s Martinem Pavlovským. V boji o bronz zvítězil Michal Přibyl s Jakubem Malíkem nad Mikulášem Plškem s Davidem Lencem.

  1. Patrik Maňas / Tadeáš Tezzele (TJ Sokol Brno I)
  2. Jan Štefko / Martin Pavlovský (TJ Sokol Brno I/BeachPunk Team)
  3. Michal Přibyl / Jakub Malík (Blue Volley Ostrava)
  4. Mikuláš Plšek / David Lenc (Beachpoint/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Kategorii žen jednoznačně vyhrály Miroslava Dunárová s Danielou Mokrou, které ve finálovém utkání poslaly na stříbrné umístění Kristýnu Koblížkovou a Terezu Novotnou. V boji o bronz v kategorii žen pak byly úspěšnější domácí Veronika Kleiblová s Terezou Lajkebovou, které ve svém posledním utkání porazily Barboru Havlíkovou s Karolínou Pavelkovou.

  1. Miroslava Dunárová / Daniela Mokrá (TJ Sokol Brno I)
  2. Kristýna Koblížková / Tereza Novotná (TJ Sokol Brno I/S V B C)
  3. Veronika Kleiblová / Tereza Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  4. Barbora Havlíková / Karolína Pavelková (VK Moravská Slavia Brno/KRS Uničov)

Kompletní výsledky ZDE

Výkony hráčů si nenechalo ujít také spousta návštěvníků areálu a možná také jejich podpora vyhecovala účastníky finálových utkání k velmi zajímavým výměnám, za což jim děkujeme. Zároveň věříme, že tuto akci berou jako další pozvánku na druhou polovinu srpna, kdy se ve stejném areálu bude konat turnaj FIVB Futures s hvězdami nejen českého, ale i světového volejbalu. Všestranná spokojenost s turnajem vedla také k tomu, že již nyní se začíná řešit uskutečnění dalšího ročníku v příštím roce.

Autor: Michal Šenkeřík

Letní pohár žen – Praha/ Hamr Záběhlice

O víkendu 20. - 21. 7. 2024 se na Hamru v Záběhlicích konal Letní pohár žen. V pátek se začalo kvalifikací o 3 místa do hlavní soutěže.

Během soboty se za slunečního počasí odehrálo 36 zápasů a do neděle postoupilo 8 týmů. Do finále se v extrémním vedru probojovaly dvojice Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová a Lucie Šeredová / Amálie Tonová. Zápas o první místo byl vyrovnaný a v tiebreaku ho získala Lucka Knoblochová a Amálii Ebertovou. Zápas o třetí místo vyhrála dvojice Radka Veselá/Lenka Veselá.

  1. Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová (BVŠP)
  2. Lucie Šeredová / Amálie Tonová (BVŠP/PBT)
  3. Radka Veselá / Lenka Veselá (S V B C)
  4. Justýna Frommová / Jaroslava Marcelová (Beachclub Strahov/SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Anna Richterová

Český pohár žen U18 – Praha/Mikulovka

Pátečním odpolednem se začaly odehrávat první zápasy kvalifikační části Českého poháru U18, odkud se do soboty probojovalo jenom 6 dvojic. Hlavní soutěž začala sobotním ránem, kde 16 dvojic se snažily předvést ten nejlepší výkon. Holky bojovaly na krev a bylo spoustu atraktivních zápasů, kde se o vítězkách rozhodovalo až v tiebrieku. Třetí místo si odnesly holky z Ládví- Denisa Dufková / Monika Entlicherová. Finálový zápas o zlaté medaile ukázal soutěživost a vyrovnanost z obou stran, ale vítěz může být jenom jeden- Lucie Fibirová / Barbora Řechtačková. Holky z Olomouce Emily Moserova / Rozálie Pazderová sice předváděly pěkný volejbal, ale stačil pouze na zasloužené druhé místo.

  1. Lucie Fibírová / Barbora Řechtáčková (Beachklub Ládví/PBT)
  2. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SKUP Olomouc)
  3. Denisa Dufková / Monika Entlicherová (Beachklub Ládví)
  4. Lea Mífková / Zuzana Lajkebová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Martin Pihera

Český pohár mužů U18 – Praha/Domyno

  1. Josef Havelka / Kryštof Macháček (BVŠP)
  2. Martin Koupšet / Vojtěch Kudrnovský (Beach Service club)
  3. Vratislav Müller / Jaroslav Votava (Beachclub Strahov/SK Volejbal Kolín)
  4. Vojtěch Elbel / Vít Gelnar (Happy Sport Opava/Green Volley Frýdek-Místek)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
ME U20 2024 – beachvolejbal – Myslowice (POL)

muži: Westphal / Rydval – Napier / Brinck (DEN) 2:0 (21:0, 21:0) - skreč, Westphal / Rydval – Viljamaa / Viljmaa (FIN) 2:1 (21:12, 17:21,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Do Odoleny Vody přichází finský smečař Jere Heiskanen, který si již atmosféru v hale Aera vyzkoušel uplynulou sezónu v rámci Challenge Cupu v dresu...

 
ME U20 2024 – beachvolejbal – Myslowice (POL)

ženy: K. Pavelková / A. Pavelková – Devčić / Marković (CRO) 2:0 (21:3, 21:7), K. Pavelková / A. Pavelková – Czurylo / Rapczynska (POL) 2:1 (19:21,...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Leuven (BEL)

muži: Fokerots / Auzinš  (LAT) – Šépka / Sedlák 0:2 (15:21, 19:21), Šépka / Sedlák – Berger / Hammarberg (AUT) 2:0 (21:15, 21:19), Šépka / Sedlák...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po třech sezónách v Bundeslize, které vždy zakončil s týmem Berlin Recycling Volleys mistrovským titulem, přijal Marek Šotola další výzvu....

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018