Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
13.8.2024

Víkendové Letní poháry ovládly až na jednu výjimku nasazené jedničky

Minulý víkend ČEZ národní tour nabídla hned čtyři turnaje dospělých. Brněnský BeachPunk si zažil svou premiéru coby pořadatel a přivítal na brněnské Riviéře Letní pohár mužů a žen. V rámci Olympijského festivalu v Mostě proběhly Letní poháry žen a mužů.

BEACHPUNK Letní pohár mužů a žen - Brno Riviéra

V krásném areálu brněnského Koupaliště Riviéra, na takzvaném „Rivecu“, proběhl poprvé v historii klubu BeachPunk Team turnaj národního charakteru. Počasí po celou dobu turnaje přálo všem účastníkům turnaje a také velké návštěvnosti na koupališti, což dopomohlo k fantastické divácké atmosféře. Turnaj byl specifický v několika ohledech a domácí pořadatelé se snažili naplnit co nejvyšší úroveň z hlediska organizace. Zřejmě poprvé byl turnaj kategorie Letního poháru streamován z centrkurtů mužů i žen. Nejdříve proběhla zkouška kvalifikačních zápasů a sobotní hlavní soutěže na YouTube kanálu pořadatele (přes 750 zhlédnutí v současné chvíli) a následně na finálový den na volej.tv, kde po lehkých problémech bylo dosaženo požadované kvality. Sobotní večer pořadatel přichystal grilování pro hráče a hráčky zdarma. I v průběhu turnaje bylo drobné občerstvení díky partnerovi B-PUNK s.r.o.

V obou kategoriích byla hlavní soutěž nabitá výbornými jmény, zúčastnilo se 54 párů, a nakonec byla potvrzena dominance nejvýše nasazených. V kategorii mužů nastaly změny na poslední chvíli, když dva hráči domácího týmu plnili své rodičovské povinnosti a přivedli na svět nové volejbalové talenty (dokonce jeden v průběhu sobotní hlavní soutěže a musel nastat skreč). V hlavní soutěži ukázaly svůj beachvolejbalový um stálice českého písku - David „James“ Lenc a Robert „Bob“ Kufa, kteří po vydřené výhře nad domácím hráčem a trenérem Martinem Pavlovským v semifinále, jasně ovládli ve dvou setech finálový zápas s nadějnými mladými hráči Tadeášem Milichovským a Mikulášem Plškem. V souboji o třetí místo ukázal více energie mladší ze soupeřících párů, kde Martin Toufar/Karel Tušek brali krásné třetí místo.

  1. David Lenc / Robert Kufa (Beachclub Strahov/TJ Sokol Brno I)
  2. Tadeáš Milichovský / Mikuláš Plšek (VK Brno/Beachpoint)
  3. Martin Toufar / Karel Tušek (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Richard Stanislav / Martin Pavlovský (TJ Spartak Velké Meziříčí/BeachPunk Team)

Kompletní výsledky ZDE

V kategorii žen byla úroveň velmi vysoká díky účasti páru Anička Pospíšilová a Valerie Dvorníková, které jsou v současné chvíli součástí turnajů FIVB, kategorie Futures, a dokonce přijel i polský pár Weronika Antczak a Justyna Czupryniak. Pro polský pár to byla příprava na jejich budoucí polský šampionát. Také se na turnaj přihlásilo mezinárodní duo Michaela Břínková a zkušená Silvia Poszmiková nebo velmi šikovné sestry Grančiarovy. Díky nasazení v turnaji se potkaly nasazené jedničky s polským párem již ve čtvrtfinále, po kterém musely Polky do opravného pavouku. Nakonec ale dostaly druhou šanci ve finále, kde po jasném průběhu ukázaly zkušenosti ze světového okruhu Pospíšilová/Dvorníková a ovládly celý turnaj bez ztráty setu. V souboji o třetí místo byl velký boj tří hráček, které se velmi dobře znají ze svého klubu – sestry Grančiarovy a Michaela Břínková. Tento zápas došel až do třetího setu, kde díky výborné obraně vyhrály Břinková/Poszimková.

Při slavnostním vyhlášení předával předseda oddílu BeachPunk Team Ing. Jakub Ulč věcné ceny v hodnotě přes 20 000 Kč od partnerů Little Urban Distillery, GozGarden a dalších a krásné medaile a poháry. Děkujeme partnerům turnaje a pomoci od společnosti STAREZ a.s. při pořádání turnaje ČEZ národní tour na brněnské Riviéře. Také děkujeme za možnost streamu na platformě volej.tv a všem pomocníkům. Gratulujeme vítězům, a hlavně tatínkům z BeachPunku.

  1. Valerie Dvorníková / Anna Pospíšilová (TJ Sokol Brno I)
  2. Weronika Antczak / Justyna Czupryniak (POL)
  3. Silvia Poszmiková / Michaela Břínková (SVK/BAVB)
  4. Lucie Grančaiová / Veronika Grančaiová (BAVB)

Kompletní výsledky ZDE

Při slavnostním vyhlášení předával předseda oddílu BeachPunk Team Ing. Jakub Ulč věcné ceny v hodnotě přes 20 000 Kč od partnerů Little Urban Distillery, GozGarden a dalších a krásné medaile a poháry. Děkujeme partnerům turnaje a pomoci od společnosti STAREZ a.s. při pořádání turnaje ČEZ národní tour na brněnské Riviéře. Také děkujeme za možnost streamu na platformě volej.tv a všem pomocníkům. Gratulujeme vítězům, a hlavně tatínkům z BeachPunku.

Autor: ing. Jakub Ulč

Letní pohár mužů a žen ČVS - olympijský festival Most

OH festival disponuje „jen“ dvěma kurty, takže oba turnaje měly sníženou kapacitu, a to pro 12 párů. V sobotu byl na programu LP žen, v neděli pak mužů. Turnaje nabídly zajímavou podívanou a krásně tak vygradoval celotýdenní program propagace beachvolejbalu v rámci olympijského festivalu, který byl zajištěn Úsekem Beachvolejbalu ČVS ve spolupráci s Ústeckým KVS.

Turnaje probíhaly za krásného počasí mezi hradem Hněvínem a jezerem Most. Konkrétně beachvolejbalové kurty byly obklopeny mnoha dalšími sportovišti a zázemím, Eiffelovka z 3D tiskárny byla hned přes ulici. V sobotu turnaj žen ovládla dvojice Křížová/Kubištová, která za celý turnaj neztratila ani set. Na druhém místě se umístily sestry Veselé a na stupních vítězů je doprovodilo duo Tonová/Šeredová.

  1. Laura Kubištová / Anna Křížová (Beachclub Strahov/Beachklub Ládví)
  2. Radka Veselá / Lenka Veselá (SVBC)
  3. Lucie Šeredová / Amálie Tonová (BVŠ/ PBT)
  4. Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Nedělní účinkování mužů na rozpálených kurtech v Mostě ovládl pár Václavík/Samec před týmem Berčík J./Waber. Třetí skončili Pála se Šotolou poté, co jim boj o bronz vzdala dvojice Zavadil/Němec, kteří se ze sil vydali ve vyrovnaném tiebreakovém účinkování proti Václavíkovi se Samcem.

  1. Martin Václavík / Dominik Samec (Beachklub Ládví/SK HAMR)
  2. Jan Berčík / Adam Waber (PBT/BVŠP)
  3. Tomáš Pála / Ondřej Šotola (Beachclub Strahov)
  4. Kryštof Němec / Jindřich Zavadil (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Ondřej Vlček

Krátké zprávyArchiv
ME 2024 - beachvolejbal - Nizozemsko

ženy: Müller / Tillmann (GER) – Dunárová – Mokrá 2:0 (21:11, 21:15), Friedl / Trailovic (AUT) – Hermannová / Štochlová 0:2 (15:21, 17:21), Ludwig...

 
ME 2024 - beachvolejbal - Nizozemsko

Dumbauskaite / Vasiliauskaite (LTU) – Hermannová / Štochlová 0:2 (20:22, 19:21), Dunárová / Mokrá – Kotnik / Lovsin (SLO) 2:0 (21:19, 21:13)  

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Odcházejícího argentinského trenéra Lvů Praha Juana Manuela Barriala střídá jeho krajan Damian Arredondo, který působil nejen v argentinské soutěži,...

 
ME U20 2024 – dívky – Dublin (IRL)

Česko – Srbsko 0:3 (25:27, 18:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Zkušenosti do týmu šternberských sokolek přinese blokařka Laura Holubcová, která se po několika sezónách vrací do extraligového dění z prvoligové...

 
ME U20 2024 – dívky – Dublin (IRL)

Portugalsko – Česko 0:3 (25:27, 12:25, 12:25)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018