Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
4.6.2024

Většinu víkendových turnajů ČEZ národní tour provázelo deštivé počasí

Obrovská porce turnajů čekala uplynulý víkend na hráče a hráčky v rámci ČeEZ národní tour. Kategorie U16 odehrála turnaje na Strahově, v Chodově u Karlových Varů, Kutné Hoře a pražském Braníku. Kategorie U20 bojovala na turnajích v Brně, Pelhřimově a Plzni. Dospělé čekal Automima Letní pohár v Opavě.

AUTOMIMA Letní pohár mužů a žen – Opava (Kylešovice)

V sobotu 1. června 2024 se v Areálu zdraví v Opavě uskutečnil AUTOMIMA Letní pohár mužů a žen. Hlavní soutěže se zúčastnilo 15 mužských a 16 ženských týmů. Mužskou soutěž ovládli Jan Štefko a Tadeáš Tezzele, kteří ve finále porazili Tobiáše Brňáka s Filipem Šťastným. V souboji o třetí místo se z vítězství radovali Tobiasz Kaniewski a Robert Kozlowski, čtvrté místo zbylo na Adriana Petrufa s Dominikem Jančokem.

  1. Jan Štefko / Tadeáš Tezzele (TJ Sokol Brno I)
  2. Tobiáš Brňák / Filip Šťastný (PBT/Happy Sport Opava)
  3. Tobiasz Kaniewski  / Robert Kozlowski (POL)
  4. Adrian Petruf  / Dominik Jančok (SVK)

Kompletní výsledky ZDE

Mezi ženami dominovaly nasazené jedničky Beáta Ročková a Markéta Příhodová. Druhé místo obsadily Michaela Kubíčková a Nicole Schweiner. Třetí místo vybojovaly Gabriela Hrubanová a Alžběta Tomášová, čtvrté skončily Lucie Grančaiová a Veronika Grančaiová.

  1. Beáta Ročková / Markéta Příhodová (Beach Service club)
  2. Michaela Kubíčková / Nicole Schweiner (VK České Budějovice/PBT)
  3. Gabriela Hrubanová / Alžběta Tomášová (TJ Sokol Brno I)
  4. Lucie Grančaiová / Veronika Grančaiová (BAVB)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Pavelek

Župní přebor ŽJM Český pohár žen U20 (oblastní) – Brno

První červnový víkend se na brněnském Sokoláku uskutečnil Český pohár žen do 20 let. Jednalo se o nominační turnaj pro kategorii U20 a sešly se tam tak ty nejlepší dvojice v této kategorii. Pod dohledem týmu zkušených rozhodčích se odehrálo 39 zápasů v kvalifikaci a hlavní soutěži. Počasí oproti minulému týdnu přálo, a tak se turnaj odehrál za příjemné teploty a bez deštivého přerušení. Do semifinále postoupily týmy z klubů SVBC, Sokola Brno a BVŠP. Do finálového utkání se nakonec probojovaly domácí dvojice Lajkebová / Kleiblová a nasazené jedničky – sestry Pavelkovy. Souboj o bronz zbyl na dvojice z klubu BVŠP. V boji o třetí místo byla úspěšnější dvojice Jana Mrkvičková / Mariana Tomasová, která hladce porazila dvojici Lucie Nosálková / Michaela Cyrani. Finále bylo jasnou záležitostí pro Aničku a Kačku Pavelkovy, když porazily ve dvou setech domácí Terku Lajkebovou s Verčou Kleiblovou.

  1. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková (S V B C)
  2. Tereza Lajkebová / Veronika Kleiblová (TJ Sokol Brno I)
  3. Jana Mrkvičková / Mariana Tomasová (BVŠP/PVK Olymp Praha)
  4. Lucie Nosálková / Michaela Cyrani (SK HAMR/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Děkujeme rozhodčím, organizátorům ze Sokola Brno I i hráčkám za kvalitní a pohodový turnaj u brněnské přehrady.

Autor: Radomír Vinkler

Český pohár žen U20 (oblastní) - Pelhřimov

Turnaj ČP žen U20 se v Pelhřimově vydařil. Už od kvalifikace, která byla řízena rozhodčími, prokazovaly dívky svoji kvalitu. Rozhodčí zaslouží pochvalu za oba dny, po které odváděli skvělou profesionální práci. Pořadatel vytvořil pro holky dostatečný komfort, takže zapisovatele a hrabači na kurtu na turnaji nechyběli, když turnaj překvapil déšť, na další utkání byly suché balony atd... Za zmínku určitě stojí to, že týmy, které postoupily z kvalifikace, předvedly skvělé výkony, ať už vítězky v turnaji (Kinterová / Šebová) nebo i další tři týmy z kvalifikace.

  1. Nela Kinterová / Ema Šebová (BVŠP)
  2. Susanna Faganello / Kristýna Dvořáková (BVŠP)
  3. Monika Kleiblová / Sofie Tkáčová (TJ Sokol Brno I)
  4. Alexandra Šestáková / Viktorie Šestáková (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Kryštof Kozler

Český pohár mužů U20  - Plzeň

Sobotní kvalifikace se zúčastnilo 18 týmů. Do hlavní soutěže pak postoupilo 6 nejlepších dvojic z kvalifikačního dne. Z nasazených týmů do hlavní soutěže se omluvil 1 tým pro zranění.

Plně obsazený turnaj na plzeňském písku tentokrát provázelo v obou hracích dnech velmi deštivé počasí. Jeho nepřízeň však neodradila žádného účastníka od podání těch nejlepších výkonů. Nakonec 27 týmů z Prahy, Plzně, Kladna, Hradce Králové, Českých Budějovic a Příbrami svedlo nespočet napínavých utkání v nesnadných mokrých podmínkách. Převahu v této kategorii pak prokázaly pražské týmy, kterým nakonec ve finálových utkáních popřálo štěstí slunce. Počasí tentokrát prověřilo schopnosti všech hráčů dokonale, ale i s tím se musí hráči plážového volejbalu poprat. V zápase o třetí místo bylo vidět dva napínavé sety plné dlouhých výměn. Urputný souboj nakonec ve svůj prospěch vybojovala dvojice David Zimmermann / Lukáš Koutný. Nic víc, než finálovou bitvu s tiebreakem, si diváci přát nemohli. Náboj, nasazení a emoce přineslo nakonec úspěch týmu Vojtěch Pavlusek / Tobiáš Brňák.

  1. Vojtěch Pavlusek / Tobiáš Brňák (BVŠP/PBT)
  2. Karel Tušek / Martin Schuma (Beachclub Strahov/BVŠP)
  3. David Zimmermann / Lukáš Koutný (BVŠP/PBT)
  4. Vojtěch Votava / Antonín Votava (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Zvláštní poděkování potom patří našim partnerům. Především pak firmě PT Servis – sportovní výživa, a městskému obvodu UMO 1 za věnované ceny do turnaje.

Autor: Zdeněk Ulm

Český pohár chlapců U16 (oblastní) - Strahov

V sobotu 1. června se na Strahově odehrál další mládežnický Český pohár, tentokrát kategorie chlapců U16. Z důvodu málo přihlášených dvojic se kvalifikace nehrála, a tak diváci měli možnost sledovat pouze hlavní soutěž, které se zúčastnilo přesně šestnáct týmů. Skrz celý den se měnila intenzita deště, nikterak však neustával. Chlapci i přes neúprosný déšť však ukazovali neuvěřitelný zápal skrz celou soutěží a hrál se hezký beachvolejbal. Do finálové čtyřky se pak podařilo postoupit třem strahovským dvojicím a jedné z BVŠP. První dvě místa si pak odnesli domácí hráči - první místo Novotný / Votava a druhé Kuthan / Šnajdr. O bronz pak rozhodoval těsný tie-break, ten nakonec ovládl pár Zít / Brodský, který přehrál domácí dvojici Vostřez / Korbas.

  1. Lukáš Novotný / Jaroslav Votava (Beachclub Strahov/SKV Kolín)
  2. Jan Kuthan / David Šnajdr (Beachclub Strahov)
  3. Lukáš Zít / Štěpán Brodský (BVŠP)
  4. Viktor Korbas / Kryšpín Vostřez (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár dívek U16 (oblastní) - Chodov u Karlových Varů

Do sobotní hlavní soutěže se z páteční kvalifikace probojovalo 7 dvojic, neboť kvůli nepříznivé předpovědi počasí se jedna dvojice odhlásila. Předpověď se naplnila jen z části, a tak se v hlavní soutěži za občasných dešťových přeháněk představilo celkem 16 dvojic. V turnaji zvítězila dvojice, která postoupila z kvalifikace. Nejlépe si s proměnlivými podmínkami nakonec poradil vítězný pár Kristýna Uhrova / Daniela Smutná.

  1. Kristýna Uhrová / Daniela Smutná (SK Kometa Praha/Beachklub Ládví)
  2. Laura Bubnová / Vanessa Mačejová (SK HAMR)
  3. Magdalena Kittrichová / Eliška Vorálková (Beachklub Ládví)
  4. Monika Valentová / Lucie Koldovská (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Poděkování patří všem pořadatelům a rozhodčím. Dále pak Beach volejbal, Chotes Chodov, skupina ČEZ, Národní sportovní agentura, Město Chodov, Uniqa pojišťovna, a.s., Thun 1794, a.s., Karlovarský kraj, Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech, Sdružení místní HNHRM, Realistic a.s.

Autor: Monika Muhlhauserová

Český pohár chlapců U16 (oblastní) - Kutná Hora

V neděli proběhlo v Kutné Hoře další kolo Českého poháru kategorie chlapců U16. Ještě ve středu nebylo jasné, zda se turnaj z důvodu nenaplnění soutěže uskuteční (v sobotu se hrál stejný turnaj v Praze), ale nakonec se přihlásilo 10 dvojic a turnaj byl zachráněn. Hrál se systém „na dvě prohry". Do semifinále se nakonec probojovali čtyři nejvýše nasazení, čímž potvrdili svoji výkonnostní příslušnost. Finále obstarali Martin Šimko / Kamil Tesáček (1.) a Richard Kocián / Štěpán Kocián (2.), kdy první nasazený tým zvítězil vcelku jednoznačně 2:0 na sety. V zápase o třetí místo se utkali Matouš Kučera / Tomáš Toman (3.) a Tobiáš Polák / Marek Bednář (4.). V nasazení před turnajem dělily tyto dvojice pouhé tři body a tento vyrovnaný zápas nakonec musel rozhodnout tiebreak, v něm byli úspěšnější Polák s Bednářem.

  1. Martin Šimko / Kamil Tesáček (START B6/VK Brno)
  2. Richard Kocián / Štěpán Kocián (Happy Sport Opava)
  3. Tobiáš Polák / Marek Bednář (Beachklub Ládví/SK Prosek)
  4. Matouš Kučera / Tomáš Toman (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radim Hanuš

Lemansport Český pohár dívek U16 (oblastní) - Braník

V sobotu 1. 6. 2024 se konala kvalifikace na Český Pohár U16 dívek, která proběhla skoro kompletně za vytrvalého deště. V kvalifikaci nastoupilo 15 týmů a 6 z nich postoupilo do hlavní soutěže. V neděli turnaj probíhal i s rozhodčími a během dne začalo intenzivně pršet, ale i tak to účastnice odehrály vše dle plánu. V celkové konkurenci 16 družstev turnaj ovládla dvojice Entlicherová / Staňková, na druhém místě skončily Durčáková / Procházková a třetí místo obsadila dvojici Mífková / Rosi.

  1. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  2. Alice Durčáková / Růžena Procházková (SK Beachklub Praha/BVŠP)
  3. Lea Mífková / Ema Rosi (TJ Sokol Brno I)
  4. Denisa Dufková / Nikola Naskosová (Beachklub Ládví/SK Kometa Praha)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Tomáš Jedlička

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018