6.8.2024

Turnajům ČEZ národní tour vévodil o víkendu Český pohár 3* v Nymburce

Nymburk přivítal o uplynulém víkendu tříhvězdičkový Český pohár žen. V rámci ČEZ národní se odehrály i další turnaje. Letní pohár žen hostil Strahov, Letní pohár mužů přivítal pražský ABC Braník, dívky kategorie U16 se střetly na Českém poháru v Olomouci.

Český pohár žen 3* - Nymburk

Turnaj byl skvělou propagací beachvolejbalu v této kategorii. Beachvolejbalistky už od zahájení páteční kvalifikace byly nažhaveny poprat se o úspěch. Kvalifikační boje byly urputné a holky se překonávaly ve vidině postupu do hlavní soutěže.

Sobotní hlavní soutěže se zúčastnilo 24 párů, z toho jeden ze Slovenska. Systém tohoto turnaje se hrál na dvě prohry. Sobotní porce utkání byla vydatná. Závěrečné boje byly opravdu nádherné a zklamaní poražených párů, které se nedostaly do nedělních bojů, bylo evidentní.

Nedělní zápolení ve čtvrtfinále bylo opět skvělou přehlídkou výborného beachvolejbalu žen. Závěrečná osmička skládající se z párů Pavelková / Pavelková, Lorenzová / Černá, Břínková / Žolnerčíková, Lajkebová / Kleibová, Šipošová / Tereňová, Pluhařová / Marcelová, Tomasová / Honzovičová, a Tomášová / Williams, přinesla skvělou podívanou. V sítu vyřazovacích bojů se nakonec prosadily nasazené jedničky a dvojky.

V semifinálových bojích se do finále probojovaly dvojice Pavelková / Pavelková a Slovenky  Šipošová / Tereňová. O bronz si to rozdaly Lorenzová s Černou proti Pluhařové s Marcelovou.

Utkání o bronz bylo velice vyrovnané a rozhodla až koncovka třetího setu, kdy oba páry měly mečboly. Nakonec šťastnějšími byla dvojice Lorenzová / Černá, která získala bronz. Finále bylo kvalitnější, avšak sestry Pavelkovy nedaly slovenskému páru žádnou šanci a jasně vyhrály 2:0 a získaly zlato. Turnaj byl krásnou propagací ženského beachvolejbalu a závěrečné vyhlášení bylo jeho pravou oslavou.

  1. Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)
  2. Ľubica Šipošová / Martina Tereňová (SVK)
  3. Andrea Lorenzová / Magdalena Černá (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Tereza Pluhařová / Jaroslava Marcelová (VK Brno/SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Mgr. Jindřich Licek

Letní pohár mužů  - Praha (ABC Braník)

Tento víkend proběhl Letní pohár, který se pořádal pod záštitou starosty MČ Praha 4 Ing. Ondřeje Kubína, MBA. Turnaj mužů začal páteční kvalifikací, ve které hrálo 11 družstev o 6 postupových míst. V sobotu za hezkého počasí a v bezvětří soupeřilo 24 týmů v hlavní části o postup do neděle, kdy proběhla závěrečná kola o konečné umístění.

V neděli se hrála čtvrtfinále a následně i utkání o medailové pozice. Boj o třetí místo vyhráli Michal Přibyl s Jakubem Malíkem, když porazili polskou dvojici Robert Kozlowski / Tobiasz Kaniewski.

Finálový zápas byl dramatický, tiebreak nakonec zvládla lépe dvojice Ondřej Pohl / Jan Beran, na Tadeáše Milichovského s Mikulášem Plškem zbylo místo druhé.

  1. Ondřej Pohl / Jan Beran (Beach Service club)
  2. Tadeáš Milichovský / Mikuláš Plšek (VK Brno/Beachpoint)
  3. Michal Přibyl / Jakub Malík (Blue Volley Ostrava)
  4. Robert Kozlowski / Tobiasz Kaniewski (POL)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Jedlička

Letní pohár žen – Praha (Strahov)

O víkendu 2. - 4. srpna se na Strahově pořádal třídenní Letní pohár žen. Páteční kvalifikace se odehrála v rychlém duchu, to samé se ale nedá říct o sobotním turnaji. Zde bylo k vidění několik napínavých tie-breaků a o to, kdo postoupí do finálového nedělního turnaje, nebylo jen tak zřejmo.

V neděli si to pak ve finále rozdala Bláhová/Nováková proti dvojici Kolářová / Dvořáková. Utkání se dostalo až do tie-breaku, kde nakonec triumfovala první zmíněna dvojice. V zápase o třetí místo musel rozhodnou též zkrácený set, který nakonec vyhrála dvojice Janebová / Šritterová  nad čtvrtými Kadlecovou s Kubíkovou. My děkujeme všem zúčastněným a zase brzy na viděnou!

  1. Michaela Bláhová / Kateřina Nováková (Kladno volejbal cz/TJ Slovan Chabařovice)
  2. Barbora Kolářová / Zuzana Dvořáková (SK Meteor Praha/PBT)
  3. Barbora Janebová / Veronika Šritterová (TJ Orion Praha/PBT)
  4. Anna Kadlecová / Denisa Kubíková (BAVB)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár dívek U16 - Olomouc

Celostátní Český pohár žen U16 proběhl o víkendu na šesti kurtech areálu Pískomil v Olomouci. Z vyrovnané sobotní kvalifikace postoupilo šest šťastných párů do nedělní hlavní soutěže. Turnaj měl vysokou herní úroveň, čtrnáctileté holky předváděly kvalitní beachvolejbal plný krásných výměn a zvratů a komentované finále a souboj o třetí místo vtáhl do dění diváky a nedělní návštěvníky zaplněného areálu. Kvalitu turnaje podtrhl skvělý výkon čtyř delegovaných rozhodčích.

Holky bojovaly nejen o cenné body do celostátního žebříčku, ale i o speciálně vyrobené medaile a hezké věcné ceny dodané partnerem turnaje společností Seyfor. Stupně vítězů nakonec zaslouženě opanovaly pražské týmy a na čtvrtém místě se usadil tým z domácí Olomouce.

  1.  Denisa Dufková / Monika Entlicherová (Beachklub Ládví)
  2. Monika Valentová / Lucie Koldovská (Beachclub Strahov)
  3. Natálie Váňová / Žofie Řechtáčková (PBT)
  4. Rebeka Achilles / Karolína Indráková (SKUP Olomouc)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Dalibor Michalec

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018