27.8.2024

Republikové šampióny zná už i beachvolejbalová kategorie U22

Mistrovství republiky mužů a žen do 22 let ovládli Přibyl s Malíkem a Ebertová s Knoblochovou. KV Řezáč Letní pohár mužů a žen patřil Kubíčkové s Pluhařovou a Bambasovi se Žídkem.

MČR mužů a žen U22 - Střešovice

Startovní listiny obou kategorií MČR do 22 let byly zcela zaplněné, a tak do turnaje zasáhlo 16 týmů mužů a 16 týmů žen. Mezi nimi bylo i sedm medailistů z loňského MČR U22, účastnice hlavní soutěže paralelního Beach Pro Tour Futures v Brně Valerie Dvorníková, i několik želízek v ohni pořádajícího oddílu Prague Beach Team.

Pro pražské Střešovice bylo v sobotu hlášeno tropické počasí, a to se také dostavilo. Beachvolejbalistky a beachvolejbalisty tak čekaly těžké souboje jak se soupeři, tak s náročným počasím, jehož následky zmírňovaly osvěžující bazén a venkovní sprcha. Vrcholem sobotních celkových 48 utkání byla utkání o semifinále z vítězné části pavouku a utkání opravné části o nejlepší šestku turnaje. Raritou zřejmě bylo, že se všech šest nejvýše nasazených mužských týmů probojovalo do druhého dne. V ženské části šest postupivších týmů vykrystalizovalo z osmi nejlepších nasazených týmů. Kaňkou na kvalitním sportovnímu dnu bylo zranění ramene Anny Kadlecové hned v jejich prvním utkání, které nedovolilo týmu v turnaji dále pokračovat.

Neděle přinesla chladnější proměnlivé počasí včetně deštivé přeháňky. Po úvodních utkáních opravné části byli známi všichni semifinalisté. Semifinále přinesla tři vyrovnané duely hrané na tři sety a jedno utkání s jednoznačnějším průběhem, ve kterém se vyznamenaly Ebertová s Knoblochovou. Medailová utkání již tiebreak nepřinesla.

Třetí místa z MČR U22 putovala do oddílu Beach Service zásluhou Beáty Ročkové s Markétou Příhodovou a do domácího Prague Beach Teamu díky Kryštofu Němcovi a Vojtěchu Poledníkovi.

Utkání o titul proběhla před solidní kulisou rodinných příslušníků, kamarádů a fanoušků finalistů. Ve finále žen se utkaly doposud neporažené týmy Amálie Ebertová / Lucie Knoblochová a Adéla Petříková / Jana Mrkvičková. Po vyrovnaném první setu a lehce odskočeném druhém setu se z titulu mistryň České republiky do 22 let radovaly Amálie Ebertová a Lucie Knoblochová, kterým v celém turnaji žádný tým nevzal ani jeden set. Beachvolejbalistky tak k letošním vítězství na halovém MČR U18 a letních MČR U18 a MČR U20 přidaly další titul. „Vítězství na turnaji bylo pro nás překvapivé, ale o to lepší. Jsme strašně šťastné, ještě chvíli to budeme zpracovávat. Každopádně děkujeme našim nejbližším, našemu klubu Beachvolejbalové škole Praha a trenérům Jonášovi, Radkovi a Mártymu,“ zhodnotily své pocity po vítězství nasazené sedmičky turnaje.

  1. Amálie Ebertová / Lucie Knoblochová (BVŠP)
  2. Adéla Petříková / Jana Mrkvičková (BVŠP)
  3. Beáta Ročková / Markéta Příhodová (Beach Service club)
  4. Tereza Novotná / Radka Veselá (S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

Mužské finále bylo opakováním utkání druhého kola, kde 2:0 na sety zvítězili Michal Přibyl s Jakubem Malíkem nad Filipem Rydvalem s Tadeášem Milichovským. Pořekadlo o tom, že dvakrát stejný tým v turnaji neporazíš, tentokrát však neplatilo. Ostravská dvojice Michal Přibyl / Malík, snad také díky o dvě utkání lehčím nohám, své soupeře porazila ještě vyšším bodovým rozdílem než v sobotu a z Prahy si odvezla titul mistrů České republiky do 22 let, stejně jako loni z Opavy. Spokojený Michal Přibyl po turnaji okomentoval nejen zopakovaný titul. „Obhájit titul bylo těžší než ho vyhrát poprvé, navíc pro nás jako „šestkaře“. Měli jsme namále již v semifinále, ale zabojovali jsme, takže vítězství v turnaji rozhodně nebylo zadarmo.“

  1. Michal Přibyl / Jakub Malík (Blue Volley Ostrava)
  2. Filip Rydval / Tadeáš Milichovský (BVŠP/VK Brno)
  3. Kryštof Němec / Vojtěch Poledník (PBT)
  4. Jiří Dostál / Marek Pohl (Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jan Zvěřina

KV Řezáč Letní pohár mužů a žen - Slavkov u Brna

Ve Slavkově u Brna se 24. - 25. 8. 2024 setkalo 24 dvojic žen a 17 dvojic mužů, které se ve dvoudenním turnaji poměřily pro zisk posledních bodů před MČR v beachvolejbale.

Ženské kategorii suverénně kralovala dvojice Kubíčková/Pluhařová. Finále mužů skončilo bohužel nečekaně rychle kvůli odstoupení jedné z dvojic finálového zápasu a vítězství „spadlo do klína“ dvojici Bambas / Žídek.

Letošnímu Letnímu poháru ve Slavkově panovalo velmi teplé počasí a všichni hráči ocenili příjemnou teplotu místního bazénu.

  1. Tereza Pluhařová / Michaela Kubíčková (VK Brno/SK BEACHKLUB PRAHA)
  2. Anna Pospíšilová / Michaela Břínková (TJ Sokol Brno I/BAVB)
  3. Martina Tereňová  / Veronika Podhradská (SVK)
  4. Justýna Frommová / Jaroslava Marcelová (Beachclub Strahov/SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

  1. Jan Žídek / Šimon Bambas (Beachclub Strahov/VK Příbram)
  2. David Svrček / Martin Pavlovský (BeachPunk Team)
  3. Tomáš Karský / Evgenii Matchin (TJ Hrajeme volejbal/RUS)
  4. Matěj Brož / Pavel Blaschke (SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Ondra

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018