20.8.2024

První republikové tituly pro Beachpoint a VK Brno a nadvláda BVŠP, to přineslo MČR U20

Tadeáš Milichovský s Mikulášem Plškem na MČR U20 vybojovali první beachvolejbalové tituly pro VK Brno a Beachpoint, Amálie Ebertová s Lucií Knoblochovou získaly druhé letošní republikové zlato a potvrdily tak ženskou nadvládu BVŠP.

O víkendu 17. - 18. srpna se ve střešovickém areálu klubu Prague Beach Team odehrálo mistrovství České republiky do dvaceti let. I přes nepříznivé předpovědi počasí se turnaji naštěstí déšť vyhnul, a tak hráči i rozhodčí zůstali relativně v suchu. Spousta hráčů se v průběhu roku umístilo na medailových pozicích, například na MČR U18 nebo na mužských a ženských turnajích v rámci ČEZ národní tour, mezi hráči bylo i několik účastníků a dokonce medailistů z mládežnických ME minulých let. O skvělou herní podívanou bylo tím pádem postaráno.

Na tomto šampionátu se obzvláště u žen prokázala velká síla klubu BVŠP a jejich ročníků do osmnácti let. V nejlepší čtyřce se totiž v rámci MČR U20 umístilo pět hráček, které byly k vidění na stupních vítězů již o týden dříve na MČR U18. Například Adéla Petříková si za poslední dva týdny domů odvezla již druhou medaili z MČR (bronz z U18 a stříbro z U20), pár Lucie Knoblochová/Amálie Ebertová dokonce z obou šampionátů braly zlato, a předčily tak až o tři roky starší protivnice.

  1. Amálie Ebertová / Lucie Knoblochová (BVŠP)
  2. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)
  3. Mariana Tomasová  / Jana Mrkvičková (BVŠP/PVK Olymp Praha)
  4. Amálie Báčová / Agáta Dušková (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

U mužů, až na zlatou příčku, dominovaly páry v polovičním složení BVŠP/Beachklub Strahov. Co se nasazení týče, tak překvapení se děla až v rámci top čtyřky. Třetí místo podle nasazení, po zdolání úřadujících mistrů ČR U18 ve čtvrtfinále a za velké podpory fanoušků, obhájili Martin Schuma/Karel Tušek. Za nejlepší diváckou atmosféru turnaje se každopádně zasloužilo mužské finále. Spojení fanoušků z BVŠP a Strahova horoucně podporovalo nasazené jedničky mistrovství a účastníky letošního ME U20, Filipa Rydvala a Davida Westphala. Proti nim se o titul utkaly turnajové čtyřky, Tadeáš Milichovský a Mikuláš Plšek z VK Brno a Beachpointu Pardubice. Favorité turnaje nakonec po lítém boji v tie-breaku podlehli páru s několika medailemi z letošní mužské ČEZ národní tour. Tadeáš s Mikulášem tak přinesli oběma svým mateřským klubům historicky první zlaté medaile z MČR juniorů.

  1. Tadeáš Milichovský / Mikuláš Plšek (VK Brno/Beachpoint)
  2. David Westphal / Filip Rydval (Beachclub Strahov/BVŠP)
  3. Karel Tušek / Martin Schuma (Beachclub Strahov/BVŠP)
  4. Kryštof Kvíčala / Martin Toufar (Beachclub Strahov/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

S letošními mistry republiky juniorů natočila rozhovor Česká televize a medaile předával gestor beachvolejbalu ve výboru ČVS, Vít Mařík. S jistotu se dá říct, že výchova beachvolejbalové mládeže v ČR jde rychle vzhůru a z pohledu diváka si teď jenom stačí počkat, jaké výsledky nám v budoucnu tito hráči přinesou, ať už na české nebo světové scéně.

Autor: Daniel Kolouch, foto Jan Votava

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018