Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
28.5.2024

První letošní dvouhvězdičkový Český pohár mužů zná své vítěze

ČEZ národní tour nabídla opět turnaji nabitý víkend. Muži měli na programu Český pohár 2*, ženy Český pohár 1* a Letní pohár, o turnajová vítězství se bojovalo i v kategorii U18.

Direct auto Český pohár mužů 2* - Strahov

Od pátku do neděle 24. – 26. května 2024 se v areálu pražského klubu Beachclub Strahov konal první Český pohár kategorie 2*. V pátek odpoledne byla odehrána kvalifikace turnaje o 14 týmech, které se mimo jiné zúčastnil i stříbrný medailista ČEZ volejbalové extraligy Milan Moník. Kromě tradičních šesti postupujících týmů bylo tentokrát, kvůli odhlášce bratrů Berčíkových z hlavní soutěže, potřeba stanovit i sedmý postupující tým, tzv. lucky loser, o kterém se na tomto turnaji rozhodlo přímo na hřišti. Vítězstvím v rozhodujícím utkání si dodatečné místo v hlavní soutěži zajistil československý tým Horníček / Priadka.

Víkendové hlavní soutěže se zúčastnilo plných 32 týmů, které se nejprve utkaly v rámci osmi skupin hraných modifikovaným způsobem a následného play-off pro 24 týmů. Po náročném sobotním programu s 48 utkáními a vydatným májovým deštěm krátce po osmé večerní hodině vykrystalizovala osmička postupujících do závěrečného dne. Papírovým favoritům se dařilo napůl, z osmi nejvýše nasazených týmů se postup podařil pouze čtyřem. Před branami čtvrtfinále zůstali mimo jiné i druzí z úvodního Českého poháru na Ládví Václavík / Samec.

Nedělní program začal šťastně pro tým Džavoronok D. / Hadrava, kterému vzdal jeho soupeř, dvojice Štefko / Pavlovský. Zbývající tři čtvrtfinále i obě semifinále nabídly parádní beachvolejbal, který rozhodně nebyl jednoznačnou záležitostí, protože ve všech těchto sedmi utkání rozhodoval až třetí set.

Utkání o třetí místo bylo duelem mezi Vojtěchem Poledníkem a Kryštofem Němcem z Prague Beach Teamu a Martinem Piherou s Martinem Melmukou z Beachvolejbalové školy Praha, resp. domácího Beachclub Strahov. Utkání kromě samotného beachvolejbalu přineslo sem tam i jiskřivější atmosféru mezi účastníky. Po přesvědčivém vítězství v první setu byl ten druhý více vyrovnaný. Pihera s Melmukou ale osmý tiebreak v řadě nepovolili a vítězstvím 23:21 v druhém setu si zajistili třetí místo v turnaji.

Finále obstarali Donovan Džavoronok a Jan Hadrava hájící barvy Sokola Brno I a dobřichovický Jiří Mikulenka a Jindřich Zavadil z Prague Beach Teamu. Brněnští plážoví volejbalisté, kteří jsou zároveň úspěšní volejbalisté v prestižních zahraničních soutěžích, utkání ovládli a nezastavila je ani další dešťová přeháňka. Po výsledku 21:16 a 21:16 tak Džavoronok s Hadravou brali vítězství i na druhém Českého poháru letošní sezóny.

Nejlepší trojice turnaje si na závěrečném vyhlášení převzala medaile, sluneční brýle od partnera klubu VIF a získala samozřejmě nárok na největší podíl z celkového prize money turnaje, které činilo 45 000 Kč.

  1. Donovan Džavoronok / Jan Hadrava (Sokol Brno I)
  2. Jiří Mikulenka / Jindřich Zavadil (TJ Sokol Dobřichovice/PBT)
  3. Martin Pihera / Martin Melmuka (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Vojtěch Poledník / Kryštof Němec (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jan Zvěřina

Kadula Český pohár žen 1* - Opava

Poslední květnový víkend se v beachcentru Kolofík nesl ve znamení letních teplot a nejletnějšího z letních sportů - beachvolejbalu. Proběhl zde totiž Kadula Český pohár žen, kterého se zúčastnilo 28 párů nejen z České republiky, ale také ze Slovenska. Sice chyběly některé reprezentační páry, nicméně turnaji to aspoň přidalo větší vyrovnanost, a spousta týmů si tak mohla myslet na příčky nejvyšší.

S nástrahami dvoudenního turnaje se nicméně nejlépe popasovaly dva nejvýše nasazené páry - jedničky z brněnského Sokola Miroslava Dunárová / Daniela Mokrá a dvojky z pražského Strahova Magdaléna Černá / Andrea Lorenzová. Tyto týmy se utkaly v nedělním velkém finále a byl to opravdový vrchol celého víkendu, který k radosti všech diváků trval tři sety. Na konci však mohl být jen jeden vítěz a tím se tentokrát stala pražská dvojice Lorenzová s Černou, které Dunárovou a Resovou porazily nejtěsnějším rozdílem 2:1 (-17,12,13).

Ve velkém finále sice brněnský Sokol neuspěl, ale v tom malém tomu bylo naopak. Nasazené čtyřky Veronika Kleiblová / Tereza Lajkebová v něm totiž porazily nasazené šestky ze Slovenska, Zuzanu Reginovou se Silvií Poszmikovou rovněž 2:1 (-12,21,13).

Z domácích párů to nejdál dotáhla dvojice Štěpánka Šťastná / Markéta Stará, která po velkém boji skončila až ve čtvrtfinále a brala tak cenné dělené 5. místo. Dělené 17. místo pak zůstalo na Emu Šťastnou a Kristýnu Koblížkovou. Dalším opavským týmům se ze základních skupin postoupit nepodařilo.

  1. Andrea Lorenzová / Magdalena Černá (BVŠP/Beachclub Strahov)
  2. Miroslava Dunárová / Daniela Mokrá (TJ Sokol Brno I)
  3. Tereza Lajkebová / Veronika Kleiblová (TJ Sokol Brno I)
  4. Zuzana Reginová / Silvia Poszmiková (SVK)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Happy Sport Opava

Letní pohár žen  - Roztoky u Prahy

Letní pohár v Roztokách u Prahy se odehrál v příjemné atmosféře za téměř ideálního počasí. Hráčky se mohly setkat s páry, které mají za sebou zkušenosti z mezinárodních turnajů, nebo i s juniorkami, které pilně trénují, aby na zahraničních turnajích mohly uspět.

Turnaj se nakonec podařilo ovládnout právě juniorkám, které předváděly stabilní výkony již od rána. První semifinále dvojic Nosálková / Cyrani a Williams / Machová po dlouhé bitvě skončilo 2:1 (19, -16,9). Druhé semifinále bylo neméně náročné a vítězně z něj vyšla dvojice Veselá / Novotná, která udolala pár Šestáková / Pavelková 2:0 (17, 15).

  1. Radka Veselá / Tereza Novotná (SVBC)
  2. Lucie Nosálková / Michaela Cyrani (SK HAMR/BVŠP)
  3. Viktorie Šestáková / Ema Pavelková (Beachclub Strahov)
  4. Martina Williams / Adéla Machová (TJ Sokol Brno I/PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Vendula Rusá

Župní přebor ŽJM Český pohár dívek U18 (oblastní) - Brno

Poslední květnovou sobotu se na brněnském Sokoláku uskutečnil Český pohár žen do 18 let. Jednalo se o poslední nominační turnaj v kategorii U18 a sešly se tak ty nejlepší dvojice v této kategorii. Pod dohledem týmu zkušených rozhodčích se odehrálo 48 zápasů v kvalifikaci a hlavní soutěži, a i přes lehké komplikace s počasím se turnaj odehrál bez většího problému.

Do semifinále postoupilo pestré složení týmů z Prahy, Brna, Chodova/Liberce a Olomouce. Do finálového utkání nakonec po boji postoupily dvojice z klubů BVŠP a SVBC, souboj o bronz zbyl na brněnskou a olomouckou dvojici.

V boji o třetí místo byly úspěšnější domácí Tina Kališová s Terkou Kafkovou, které po třísetovém boji porazily dvojici Emily Moserova / Rozálie Pazderová. Finále bylo jasnou záležitostí pro Amálii Ebertovou a Lucii Knoblochovou, když porazily ve dvou setech dvojici Lenka Veselá / Tereza Studená, a staly se tak zaslouženými vítězkami celého turnaje. Děkujeme rozhodčím, organizátorům ze Sokola Brno I i hráčkám, za kvalitní a pohodový turnaj u brněnské přehrady.

  1. Amálie Ebertová / Lucie Knoblochová (BVŠP)
  2. Tereza Studená / Lenka Veselá (SVBC)
  3. Tina Kališová / Tereza Kafková (TJ Sokol Brno I)
  4. Rozálie Pazderová / Emily Moserová (SK UP Olomouc)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radomír Vinkler

Český pohár chlapců U18 - Kutná Hora

O víkendu se na Kutnohorské plovárně uskutečnil další (celostátní) díl kategorie U18 mužů. Ze sobotní kvalifikace postupovalo do neděle 6 dvojic. Kvalifikace se hrála systémem na 6 tříčlenných dvojic, kdy do HS postupoval pouze vítěz.

Neděle probíhala systémem modifikovaných skupin a v zásadě se naplnily předpoklady z nasazení. Mezi poslední čtyři týmy se probojovaly tři nejvýše nasazené. Do finále se nakonec probojovali Pavlusek / Votava a Koutný / Zimmermann - dvojice, které do té doby neztratily v turnaji ani set. Šťastnější nakonec byli první nasazení a odvážejí si z Kutné Hory 60 bodů do žebříčku.

Počasí bylo po oba dva dny příjemně sportovní s cca hodinovým zpestřením (silný vítr sobota, déšť neděle).

  1. Vojtěch Pavlusek / Vojtěch Votava (BVŠP)
  2. Lukáš Koutný / David Zimmermann (PBT/BVŠP)
  3. Josef Vokřínek / Bartoloměj Šimek (START B6)
  4. Rostislav Košina / Martin Bizzuto (Beachclub Strahov/VK Lvi Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radim Hanuš

Český pohár dívek U18 (oblastní) - Karlovy Vary

Turnaj probíhal v přátelské atmosféře, vše proběhlo dle pravidel a byli zaškoleni i noví rozhodčí. V druhé půlce turnaje začalo bohužel pršet, ale počasí neporučíme. Na konci byly předány medaile a věcné dárky prvním čtyřem dvojicím.

  1. Ema Šebová / Nela Kinterová (BVŠP)
  2. Alice Durčáková / Růžena Procházková (SK Beachklub Praha/BVŠP)
  3. Aneta Voborníková / Nikola Kmochová (SK Kometa Praha/Beachklub Ládví)
  4. Mája Rejchrtová / Natálie Novotná (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Michal Mazůrek

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018