Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
18.6.2024

První ČP 3* žen a mužů za námi, napínavé souboje se odehrály i na dalších turnajích

Je za námi další beachvolejbalem nabitý víkend. V Chodově u Karlových Varů proběhl UNIQA Český pohár mužů  a žen 3*, Letní poháry se odehrály na Strahově a Domynu, turnaje kategorie U20 měly zastaveníčko ve Střešovicích, Karlových Varech a Plzni, chlapce a děvčata kategorie U16 hostily areály Ládví, Brno, Mikulovka a Kutná Hora.

UNIQA Český pohár mužů a žen 3* - Chodov u Karlových Varů

Turnajová klání začala za velmi deštivého počasí, které se však otočilo ve velmi příjemné polojasno. Nedělní zápasy už se hrály za pravého letního počasí před kamerami volej.tv. Kvalitní výkony hráček a hráčů sledovali diváci, kteří vytvořili výbornou atmosféru. K vidění byla nejen česká špička plážového volejbalu, ale i několik zahraničních dvojic. V sobotu se odehrálo celkem 72 zápasů a na neděli jich zbylo 20.

Velkým překvapením soutěže žen bylo konečné 5. místo dvojice Studená Tereza a Veselá Lenka, které postoupily do hlavní soutěže z kvalifikace. Naopak výše nasazeným týmům se nedařilo. V kategorii mužů nasazené jedničky skončily po dvou porážkách na 17. místě, jiná překvapení se již nekonala.

Na hladkém průběhu turnaje se podílelo celkem 60 členů realizačního týmu, kterým patří obrovské poděkování. Poděkování si zaslouží též sbor rozhodčích a delegát ČVS. Areál BVC Chodov se stal již tradičním místem pro společný turnaj mužů a žen, kteří to kvitují s povděkem.

  1. Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)
  2. Mariana Tomasová / Julie Honzovičová (PVK Olymp Praha)
  3. Andrea Lorenzová / Michaela Kubíčková (BVŠP/VK České Budějovice)
  4. Miroslava Dunárová / Daniela Mokrá (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

  1. Donovan Džavoronok / Jan Hadrava (TJ Sokol Brno I)
  2. Luboš Nemec  / Adrian Petruf (SVK)
  3. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  4. Tomáš Semerád / Adam Štoček (BVŠP/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: BVC Chodov

Letní pohár žen - Domyno

Kvalifikační část se hrála od 14:00-18:30 v sobotním odpoledni, kterého se zúčastnilo 12 dvojic. Nejlepších 6 ze 12 párů se probojovalo do druhého hracího dne v neděli.

Druhý turnajový den se od 9:00 za krásného počasí začala hrát hlavní soutěž, do které nastoupilo 16 vyrovnaných dvojic. Mnoho z utkání bylo v teplém počasí velmi fyzicky náročných a tudíž docházelo velmi často k rozhodujícímu třetímu setu.

Vítězkami celého turnaje se staly domácí hráčky BVŠP Adéla Petříková a Agáta Dušková, na druhém místě skončila Alžběta Skopová s Petrou Cuřínovou a na třetí příčce opět domácí juniorské reprezentantky BVŠP Lucie Knoblochová a Amálie Ebertová - dívky, které budou hájit Česko na ME U18 2024 v Gruzii.

  1. Agáta Dušková / Adéla Petříková (BVŠP)
  2. Alžběta Skopová / Petra Cuřínová (BVŠP, Tatran Střešovice)
  3. Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová (BVŠP)
  4. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (BC Harcov-Liberec, SK Hamr)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Nikita Mikhailov

Letní pohár mužů - Strahov

O víkendu 15. - 16. června se na Strahově hrál Letní pohár mužů. Soutěž to byla větší, a i přes nenaplnění kvalifikace dvojicemi, se na Strahov přijelo podívat 24 párů a poměřit své síly. Za dva dny se odehrálo 46 zápasů a k vidění bylo hned několik vyrovnaných a napínavých zápasů.

Do finálové čtyřky se pak probojovaly napůl mladší páry a pak dva „starší", na okruhu zkušenější. V zápase o bronz to byla mladá dvojice „U20" - Toufar s domácím Kvíčalou, kteří po třech setech vyhráli nad dvojicí Matchin / Pavlovský a brali třetí místo. Samotné finále pak pod hezkým poloslunečným nebem hrál pár Plšek / Pokorný (téže „U20") proti dvojici Svrček / Kozlowski. Po napínavých koncovkách nakonec triumfovala dvojice Svrček/Kozlowski.

  1. David Svrček / Robert Kozlowski (BeachPunk Team/POL)
  2. Mikuláš Plšek / Matyáš Pokorný (Beachpoint/VK Brno)
  3. Martin Toufar / Kryštof Kvíčala (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Evgenii Matchin / Kamil Pavlinský (RUS/SVK)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár žen U20 (oblastní) - Plzeň

Deštivé počasí z minulých víkendů nás opustilo, i tak turnaj provázelo mnoho odhlášek. Nakonec se kvalifikační den odehrál systémem Q12 – 2KO a také v něm se našlo několik BYE pozic. Hlavní soutěž pak přinesla nespočet výborných zápasů, dlouhých technických výměn či razantních zakončení. Plzeňský písek přijely doslova „vybrakovat“ ženy ze Sokola Brno I, které byly na tomto turnaji velice úspěšné. Ale i těm se podařilo vystavět jedinou překážku v podobě vítězného týmu turnaje z Beachvolejbalové školy Praha.

Sobotní kvalifikace se zúčastnilo 8 týmů po mnoha odhlášení. Do hlavní soutěže postoupilo 6 nejlepších dvojic z kvalifikačního dne.

V zápase o třetí místo bylo vidět tři napínavé sety plné urputných soubojů klubových týmů Sokola Brno I. O zisku druhého setu dokonce rozhodl až zisk 25 vítězných míčů. Zápas nakonec ve svůj prospěch vybojovala dvojice Anna Tina Kališová / Tereza Kafková - 2:1 (12:21,25:23, 15:8).

Finálové utkání přineslo neméně emocí a vypjatých výměn jako v zápase o třetí místo, avšak na tiebreak tentokrát nedošlo. Šťastnějším týmem a radost z celkového vítězství na turnaji měl tým Ema Šebová / Nela Kinterová-2:0 (21:18, 21:18).

Zvláštní poděkování potom patří našim partnerům. Především pak firmě PT Servis – sportovní výživa, a městskému obvodu UMO 1 za věnované ceny do turnaje.

  1. Ema Šebová / Nela Kinterová (BVŠP)
  2. Monika Kleiblová / Sofie Tkáčová (TJ Sokol Brno I)
  3. Tina Kališová / Tereza Kafková (TJ Sokol Brno I)
  4. Ema Rosi / Kateřina Kleiblová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Filip Ulm

Quantcom Český pohár mužů U20 - Střešovice

O víkendu hostil Prague Beach Team juniorský Quantcom Český pohár U20. Páteční i sobotní boje se odehrály ve skvělé atmosféře a přinesly mnoho napínavých momentů.
Finálový souboj s vypětím posledních sil vyhráli Karel Tušek a Martin Schuma, kteří porazili druhý nasazený tým Jonáše Ehrenbergera s Františkem Mlejneckým. V malém finále triumfovali Jakub Vorobel s Vítem Gelnarem, kteří porazili černé koně turnaje – Filipa Marka a Štěpána Kubeše, kteří se do finálových bojů probojovali až z kvalifikace.
Děkujeme všem účastníkům, fanouškům a samozřejmě také rozhodčím a pomocníkům za skvělý průběh turnaje a nezapomenutelnou atmosféru.

  1. Karel Tušek / Martin Schuma (Beachclub Strahov/BVŠP)
  2. František Mlejnecký / Jonáš Ehrenberger (BVŠP)
  3. Jakub Vorobel / Vít Gelnar (Green Volley Frýdek-Místek)
  4. Filip Marek / Štěpán Kubeš (TJ Slavia Hradec Králové)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Martin Schwarz

Český pohár žen U20 (oblastní) - Karlovy Vary

Karlovarská Realistic Beach Arena se stala dějištěm pro Český pohár kategorie U20. Titul získala děvčata z Olomouce. Jak za pořadatele uvedl Jiří Vondráček, cesta k titulu ale rozhodně nebyla jednoduchá. Páteční kvalifikace, která se uskutečnila 14. června se zúčastnilo 9 týmů, z toho 6 z nich postoupilo následující den do hlavní hrací soutěže. V sobotu pak proti sobě změřilo sílu 16 týmů. Všechny hráčky čelily hned od rána velmi špatným povětrnostním podmínkám. Kromě soupeřek na hřišti bojovaly s deštěm a silným větrem. Na vlastní kůži to zažily i hráčky domácího týmu VK Realistic Karlovy Vary, Tereza Mazůrková a Jana Moravcová. Tato dvojice se ale k zápasům o medaile bohužel nedostala. Titul získala děvčata z Olomouce - Emily Moserová / Rozálie Pazderová. V samotném finále porazily Markétu Hořovskou a Elišku Čítkovou.

„Turnaj jsme si moc užily, navíc jsme hrály na čtyřech kurtech, takže to i rychle uteklo. Hrálo se nám dobře. Skvěle jsme si rozuměly, vše si sedlo a ani jsme se mezi sebou nehádaly. Jen ten déšť nás zase potrápil. Na konci už svítilo sluníčko a turnaj jsme si užily. V Karlových Varech jsme hrály úplně poprvé. Ocenily jsme hodně prostorný areál i pátý rozcvičovací kurt," zhodnotily turnaj vítězky. Kapitánka Emily prozradila i zvolenou taktiku. „Většinou jsme si soupeřky nakoukaly nebo jsme je už znaly. Naši hru jsme tomu uzpůsobily, ale jinak byla naše taktika stejná jako na začátku." Její spoluhráčka Rozálie na samotný závěr zmínila, že je v nejbližších dnech čeká cesta na Olympiádu dětí a mládeže, která se koná v Českých Budějovicích, kde budou reprezentovat Olomoucký kraj. Také se zúčastní dalších turnajů ČP v kategoriích U16 a U18. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SK UP Olomouc)

  1. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SK UP Olomouc)
  2. Markéta Hořovská / Eliška Čítková (Beachklub Ládví)
  3. Veronika Mrázková / Karolína Mrázková (PBT/BVŠP)
  4. Klára Ojrzynska / Sára Šolínová (SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Barbora Ančincová

Český pohár chlapců U16 (oblastní) - Mikulovka

Dne 16. 6. 2024 se v areálu Beachvolejbalové školy Praha, areál Mikulova, konal Český pohár U16 mužů. Turnaje se účastnilo 15 dvojic z celé ČR.

V průběhu jediného hracího dne se odehrálo 26 utkání. Ve finálových utkáních se proti sobě o třetí místo utkaly dvojice Zít / Brodský a Šimko / Tesáček. Před začátkem však dvojice Šimko / Tesáček kvůli zdravotním problémům skrečovala. Finálová zápas byl ale o to zajímavější, kde po vybojovaném druhém setu zvítězili s nejmenším možným rozdílem bodů Kuthan/Rak nad dvojicí Novotný / Votava 2:0 (21:19; 24:22).

  1. Jan Kuthan / Samuel Rak (Beachclub Strahov/VK Dukla Liberec)
  2.  Lukáš Novotný / Jaroslav Votava (Beachclub Strahov/Volejbal Kolín)
  3. Štěpán Brodský / Lukáš Zít (Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Martin Šimko / Kamil Tesáček (START B6/VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Sára Kučerová

Český pohár dívek a chlapců U16 (oblastní) - Ládví

V sobotu 15. 6. 2024 se uskutečnilo další kolo oblastního Českého poháru kategorie U16, který tentokrát hostil pražský Beachklub Ládví. Turnaje se účastnilo celkem 16 ženských a 16 mužských dvojic.

Ženskou část turnaje ovládly Ema Šebová s Růženou Procházkovou z Beachvolejbalové školy Praha, když v napínavém třísetovém finále porazily domácí pár Monika Entlicherová / Kateřina Staňková. Třetí místo patřilo také domácí dvojici Alice Durčáková / Veronika Šedivá.

  1. Ema Šebová / Růžena Procházková (BVŠP)
  2. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  3. Denisa Dufková / Nikola Naskosová (Beachklub Ládví/SK Kometa Praha)
  4. Daniela Smutná / Kristýna Uhrová (Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

I v mužské části turnaje měl domáci Beachklub Ládví své zástupce – Tobiáše Poláka s Markem Bednářem (SK Prosek Praha), kteří se umístili na děleném pátém místě. Ve finálovém zápase po setech 21:13 a 21:14 se z vítězství v turnaji radovali David Šnajdr s Viktorem Korbasem, když porazili pár Richard Kocián / Štěpán Kocián. Třetí příčka pak patřila Jiřímu Šplíchalovi s Josefem Vajsejtlem.

  1. David Šnajdr / Viktor Korbas (Beachclub Strahov)
  2. Richard Kocián / Štěpán Kocián (Happy Sport Opava)
  3. Jiří Šplíchal / Josef Vajsejtl (Beachclub Strahov/SK Prosek)
  4. Václav Tušek / Kryšpín Vostřez (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár dívek U16 (oblastní) - Olympia pláž/Brno

  1. Lea Mífková / Zuzana Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  2. Ema Rosi / Sofie Schramková (TJ Sokol Brno I)
  3. Karolína Indráková / Rebeka Achilles (SK UP Olomouc)
  4. Aneta Žižková / Žofie Heroutová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár dívek U16 (oblastní) - Kutná Hora

  1. Pavlína Schwarzová / Marie Pavelková (BVŠP)
  2. Vanessa Mačejová / Laura Bubnová (SK HAMR)
  3. Emma Kavanová / Viktorie Sobíšková (SK BEACHKLUB PRAHA)
  4. Sofie Varyšová / Žofie Řechtáčková (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

 S týmem pražských Lvů se loučí blokař Jan Černý, mládežnický reprezentant bude nově oblékat dres Benátek nad Jizerou.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna 2024 Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018