Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
9.7.2024

O víkendu vévodily beachvolejbalové ČEZ národní tour turnaje žen a mužů

Skončený víkend ČEZ národní tour byl ve znamení turnajů dospělých. Diváci si rozhodně užili takřka souběžně hraný Český pohár žen 2* a Český pohár mužů 3*, který proběhl v úžasných kulisách Slováckého léta a Letní pohár žen v Roztokách u Prahy.

Český pohár žen 2* a mužů 3* - Uherské Hradiště - Slovácké léto

V pátek 5. a v sobotu 6. července 2024 se sportovně-hudební festival Slovácké léto v Uherském Hradišti stal další zastávkou tour Českého poháru žen. Na kurtech Slovácké Slavie i na centrkurtu na Masarykově náměstí v samém srdci města se odehrály velmi atraktivní volejbalové souboje.

Na třetím místě skončila Michaela Kubíčková s Annou Pavelkovou, když tato dvojice porazila až v tiebreaku Miroslavu Dunárovou s Valerií Dvorníkovou. Ve finále po dvousetovém utkání padla dvojice Mariana Tomasová / Julie Honzovičová po skvělé hře vítězek Markéty Svozilová a Kylie Neuschaeferová.

„Jsem tady poprvé a jsem strašně ráda, že jsme dokázaly hned vyhrát. Fanoušci byli skvělí, je to úžasná akce,“ radovala se Kylie Neuschaeferová. Její parťačka se turnaje v centru Slovácka zúčastnila už poněkolikáté, dokonce si jednou odvezla vítězství. „Já jsem se moc těšila, že si tady na Slováckém létě zase zahraju, protože to byl před dvěma lety můj poslední turnaj a pak jsem měla zdravotní komplikace. A jsem zase zpět, bylo to pro mě hodně emotivní,“ potvrdila Markéta Svozilová.

Turnaj se odehrál za slunečného, i když značně větrného počasí. „Určitě to ovlivnilo hru. Ale máme natrénováno i ve větru i velkém vedru, takže jsme se tomu přizpůsobily a nakonec jsme to zvládly i za těchto podmínek,“ uzavřela Kylie Neuschaeferová.

  1. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/BAVB)
  2. Mariana Tomasová / Julie Honzovičová (PVK Olymp Praha)
  3. Michaela Kubíčková / Anna Pavelková (VK České Budějovice/S V B C)
  4. Miroslava Dunárová / Valerie Dvorníková (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

O víkendu 6. – 7. července hostil festival Slovácké léto v Uherském Hradišti další zastávku Českého poháru mužů 3*. Zápasy se odehrávaly stejně jako turnaj žen na kurtech Slovácké Slavie i na centrkurtu přímo na Masarykově náměstí v srdci Slovácka.

Na čtvrtém místě skončila dvojice Jan Dumek / Matyáš Milichovský, když ve dvou setech podlehla páru Tomáš Semerád / Adam Štoček. Finále tak bylo česko-slovenské, když se proti sobě do písečné arény postavili Matyáš Ježek s Adamem Waberem a Luboš Nemec s Adrianem Petrufem. Na kurtu byly k vidění neuvěřitelné výměny, které si několikrát zasloužily od početného publika ovace na otevřené scéně. Vyrovnaný mač se nakonec dostal až do maximálně vyrovnaného tiebreaku, kde se štěstí přiklonilo k české dvojici.

„Je to neuvěřitelná euforie. Rádi vyhráváme, takže si to moc užíváme, a ještě po takovém vyhroceném zápase, to je skvělé. Slovácké léto je vždycky úžasné, nám se tady hraje moc dobře a atmosféra je úplně neuvěřitelná. Moc nás to nabíjelo,“ pochvaloval si Adam Waber těsně po převzetí vítězné ceny. „Hráli jsme náš dobrý volejbal, a i když nám nevyšlo všechno, na co jsme sáhli, pořád jsme se dokázali v důležitých chvílích podržet,“ dodal spokojeně Matyáš Ježek.

  1. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  2. Luboš Nemec  / Adrian Petruf (SVK)
  3. Tomáš Semerád / Adam Štoček (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Jan Dumek / Tadeáš Milichovský (TJ Sokol Brno I/VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jakub Košík

Letní pohár žen - Roztoky u Prahy

O státních svátcích proběhl v Roztokách již druhý Letní pohár žen tohoto roku. Ženy si vyzkoušely všechny možné herní podmínky, od vyčerpávajícího vedra skoro až po provazce deště zkombinované se silným větrem. Všechny zápasy byly už od začátku velmi vyrovnané, hrálo se 11 tiebreaků z 28 zápasů, což způsobilo protažení turnaje až do večerních hodin. Žádná dvojice neprošla turnajem bez prohry. Na závěr nejvíce sil zůstalo dvojicím z Pardubic a Prahy. Konečné pořadí nakonec bylo:

  1. Jana Krupařová / Valerie Bizzuto (USK Pardubice/SK Dansport)
  2. Amélie Cyroňová / Elena Svobodová (SK Beachklub Praha/BVŠP)
  3. Agáta Laifarová / Johana Stibůrková (TJ Slavia Hradec Králové)
  4. Karolína Michajlíková / Barbora Teplá (Beachpoint/TJ Slavia Hradec Králové)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Vendula Rusá

Krátké zprávyArchiv
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

V dresu Králova Pole poprvé nasají extraligovou atmosféru dvě odchovankyně plzeňského volejbalu, blokařky mládežnických reprezentací - Aneta...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Česko – Slovinsko 2:3 (25:23, 21:25, 25:21, 23:25, 9:15)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018