30.7.2024

O víkendu se v rámci ČEZ národní tour bojovalo o další body do žebříčku

Ačkoliv pozornost většiny beachvolejbalových příznivců je upřena do Paříže, kde o víkendu odstartoval olympijský turnaj i s českou účastí, ČEZ národní tour se nezastavila a pokračovala dalšími turnaji.  

Český pohár žen 1* - Karlovy Vary

„O posledním červencovém víkendu se nám hrálo skvěle. Sešlo se tu 19 týmů a naším cílem bylo postoupit do nedělních čtvrtfinálových zápasů, což jsme dokázaly. Na začátku jsme vůbec nečekaly, že budeme první, ale jsme rády, že se nám to povedlo," prozradila na úvod kapitánka týmu z SVBC Tereza Novotná. „V neděli trochu víc foukalo a musely jsme s tím větrem při jednotlivých výměnách víc pracovat. Největší rozdíl vidím v našem servisu. Oproti sobotě jsme mnohem lépe podávaly a taky jsme míň kazily," doplnila její spoluhráčka Radka Veselá.

„Rády se sem do Karlových Varů vracíme. Oceňujeme prostředí i organizaci, díky které to tu vždy rychle odsýpá. Navíc je tady pro hráčky připravené skvělé zázemí a jsme tu vždy moc spokojené. Určitě rády příští rok zase přijedeme,“ kvitovala s úsměvem Novotná. „Mně osobně tady nejvíc vyhovuje písek, patří mezi jeden z nejlepších v Česku a opravdu skvěle se mi tu na něm skáče. Taky jsem moc vděčná vedení klubu VK Realistic Karlovy Vary, že mi tu umožnilo dvě sezóny plnohodnotně trénovat," poděkovala na závěr Veselá.

  1. Tereza Novotná / Radka Veselá (S V B C)
  2. Justýna Frommová / Jaroslava Marcelová (Beachclub Strahov/SK BEACHKLUB PRAHA)
  3. Lucie Nosálková / Michaela Rae Cyrani (BVŠP)
  4. Tereza Pluhařová / Anna Dostálová (VK Brno/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Ančincová Barbora

S volejbalem za výletem Letní pohár mužů a žen - Pňov-Předhradí

Turnaje se zúčastnili především mladší hráči, hlavně v ženské kategorii, sportovní úroveň byla tedy volatilní, nicméně je skvělé, že mládež se účastní turnajů dospělých a nabírá herní zkušenosti. Všem hráčkám a hráčům patří poklona za výkony podané ve velkých vedrech v průběhu soboty. Nedělní finálová utkání nabídla atraktivní volejbal, byť u žen s velkým množstvím nevynucených chyb. Stabilní a kvalitní výkony rozhodčích sportovní úrovni prospěla.

Rozložení obou kategorií do dvou dní a jejich souběžný průběh splnilo očekávání. Atmosféra byla dle slov účastníků skvělá a organizace nadstandardní. Objevily se rozpory okolo např. stejnokroje, které by možná někteří hráči a hráčky mohli někdy řešit s větší pokorou, ale celkově proběhlo vše parádně.

  1. Gabriela Hrubanová / Kristýna Koblížková (TJ Sokol Brno I)
  2. Vendula Ebertová / Veronika Mrázková (SK Meteor Praha/PBT)
  3. Mája Rejchrtová / Natálie Novotná (BVŠP)
  4. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (Beach club Harcov-Liberec/SK HAMR)

Kompletní výsledky ZDE

  1. Mikuláš Plšek / Michal Přibyl (Beachpoint/Blue Volley Ostrava)
  2. Jakub Vála / Jiří Dostál (Beach Service club)
  3. Vojtěch Pavlusek / Vojtěch Votava (BVŠP)
  4. Matěj Dvořák / Ondřej Křelina (PBT/BeachPunk Team)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: BVC Žraloci Pňov

Prague Beach Team Letní pohár žen - Střešovice

Dne 27. července 2024 se konal Prague beach team Letní pohár. Obsazení turnaje bylo ovlivněno souběhem tří ženských ABV turnajů v jednom víkendu. Pro hráčky to znamenalo spoustu taktizování, do jakých turnajů se přihlásit podle toho, kde se bude konat kvalifikace a kde budou mít šance na zisk co největšího množství bodů. Pro nás, jako pořadatele naopak komplikaci, že jsme do poslední chvíle nevěděli, zda v pátek pořádáme kvalifikaci nebo ne. Závěr byl takový, že se kvalifikace nekonala ani na jednom z turnajů. Osobně bych se příště raději vyhnul souběhu více jak dvou turnajů ženské kategorie během jednoho víkendu.

Samotný průběh se nesl v duchu naplnění papírových předpokladů týmů. Slunné počasí provázelo hladký postup favoritek turnajem. Všechny týmy z horní čtyřky vyhrály své skupiny a nakonec si mezi sebou rozdělily první čtyři místa konečného pořadí.

Vítězství si odnesla dvojice Lucie Knoblochová / Amélie Ebertová, která ve finále porazila dvojici Jana Mrkvičková / Adéla Petříková. Na třetím místě pak po výhře nad párem Agáta Dušková / Anna Křížová skončily loňské vítězky Štěpánka Šťastná / Markéta Stará.

  1. Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová (BVŠP)
  2. Jana Mrkvičková / Adéla Petříková (BVŠP)
  3. Štěpánka Šťastná / Markéta Stará (Happy Sport Opava/TJ Sokol Brno I)
  4. Agáta Dušková / Anna Křížová (BVŠP/Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Děkuji všem hráčkám za účast, přátelskou atmosféru, hladký průběh turnaje i za nečekanou pomoc s úklidem areálu. Stejně tak všem členům PBT podílejících se na organizaci.

Autor: Beneš Ondřej

Letní pohár mužů - Roztoky u Prahy

  1. Marek Pohl / Ondřej Pohl (Beach Service club)
  2. Robert Kozlowski / Tobiasz Kaniewski (POL)
  3. Tomáš Beneš / Pavel Blaschke (VK Sever Žatec/TJ Astra Zahradní Město)
  4. Karel Tušek / Martin Schuma (Beachclub Strahov/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár mužů U20 - Strahov

V sobotu 27. července se na Strahově odehrál poslední Český pohár juniorů (kategorie U20) před srpnovým mistrovstvím republiky této kategorie. Na strahovské výhni se předvedlo celkem 20 dvojic (i se sobotní kvalifikací), které svedly vydatné souboje o tolik chtěné body do žebřičku. Ve finále se utkala domácí dvojice Konrád / Kvíčala a hosté z Frýdku-Místku Gelnar / Vorobel. Vypjatý tiebreakový souboj nakonec zvládl lépe domácí pár a bere tedy zlatou placku. Stejně tak malé finále bylo rozhodnuto až ve třetím setu, když dvojice Beran / Res porazila své druhy z Brna Vaculíka se Šimkem a jede tak domů s bronzovou medailí.

  1. Adam Konrád / Kryštof Kvíčala (Beachklub Strahov)
  2. Vít Gelnar / Jakub Vorobel (Green Volley Frýdek-Místek)
  3. Michal Beran / Ondřej Res (Start B6/TJ Tesla Brno)
  4. Jakub Vaculík / Bartoloměj Šimek (Start B6)

Kompletní výsledky ZDE

Děkujeme všem za účast a bojovné výkony a budeme se těšit zase příště!

 

Autor: Matěj Dvořák

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018