Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
16.7.2024

Český pohár 3* mužů a žen v Opavě se stal kořistí nasazených jedniček

ČEZ národní tour pokračovala turnaji v Opavě a Praze. Hlavní pozornost byla upřena na Witzenmann Český pohár mužů a žen 3* v Opavě. Pro pražské fanoušky tady byl Quantcom Letní pohár mužů v pražských Střešovicích, České poháry U20 na Strahově a Pankráci a Český pohár U16, který se odehrál v neděli rovněž na pražském Pankráci.

WITZENMANN Český pohár mužů a žen 3*  - Opava

Již v pátek 12. 7. odpoledne byly rozehrány kvalifikace turnaje mužů i žen, ze kterých se kvalifikovalo 6 dvojic do hlavního turnaje.

V sobotu se rozehrály turnaje obou kategorií, a to mužská část v Areálu zdraví v Opavě Kylešovicích a ženská část na Kolofíkově nábřeží. Zde měl zastoupení i domácí Happy Sport, a to účastí tří sester Šťastných. Ema Šťastná s partnerkou Adélou Nečesanou a Vlaďka Šťastná s Katkou Rybkovou, které obě postoupily z kvalifikace, prohrály své zápasy ve skupinách a obsadily dělené 17. místo. Štěpánka Šťastná s partnerkou Markétou Starou ve vyrovnaném souboji podlehly sestrám Grančiarovým a nepostoupily do čtvrtfinále a obsadily 9. místo.

V nedělním čtvrtfinále se zrodilo jedno překvapení, kdy po velkém boji porazila dvojice Ročková/Příhodová favorizovanou dvojici Lorenzová/Černá 2:1 (19,-15,12).

V souboji o třetí místo již tato dvojice nestačila na pár Honzovičová/Tomasová  0:2 (-12,-13).

Ve finále se utkaly dvě nejvýše nasazené reprezentační dvojice, kdy po napínavé koncovce druhého setu zvítězil zkušenější pár Svozilová/Neuschaeferová  nad sestrami Pavelkovými 2:0 (10,24).

  1. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/BAVB)
  2. Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)
  3. Mariana Tomasová / Julie Honzovičová (PVK Olymp Praha)
  4. Beáta Ročková / Markéta Příhodová (Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

V mužském turnaji opavský volejbal zastupovali Filip Šťastný s parťákem Jiřím Mikulenkou a pár Michal Přibyl s Kubou Malíkem, kdy oba páry nepostoupily ze základních skupin a obsadily dělené 17. místo.

V zápase o třetí místo se utkali vítězové minulého turnaje Waber/Ježek s překvapením turnaje, dvojicí Hladík/Knobloch, kterou porazili 2:0 (18,16) a obsadili bronzovou příčku.

Finálový zápas přinesl početnému opavskému publiku opravdový beachvolejbalový zážitek, když dvě nejvýše nasazené reprezentační dvojice, Matyáš Džavoronok s Tadeášem Trousilem a Tomáš Semerád s Adamem Štočkem, předváděli špičkový beach plný skvělých výměna tvrdých bloků. Dvojice Džavoronok/Trousil po prohraném prvním setu a po dramatické koncovce druhého setu zápas posunula do třetího setu, kde potvrdila obrat a připsala si vítězství 2:1 (-17.24.11).

  1. Matyáš Džavoronok / Tadeáš Trousil (TJ Sokol Brno I/BVŠP)
  2. Tomáš Semerád / Adam Štoček (BVŠP/Beachclub Strahov)
  3. Adam Waber / Matyáš Ježek (BVŠP/VK Odolena Voda)
  4. František Knobloch / Martin Hladík (SK Beachklub Praha/VK Odolena Voda)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: David Šťastný

Quantcom Letní pohár mužů  - Střešovice

Na kurtech pražského klubu Prague Beach Team v Praze – Střešovicích se v 12. – 13. 7. 2024 odehrál další z Letních pohárů mužské kategorie dospělých.

Kvalifikace turnaje byla plně obsazena šestnácti týmy. Areál disponuje pěti kurty (čtyři hrací + jeden rozcvičovací), a tak zahájení kvalifikace mohlo být posunuto na 16:00. V kvalifikační den bylo také úkolem se popasovat s hlášenými bouřkami, které se nakonec nedostavily, a zůstalo jen u deště. Jelikož se během rozehrané kvalifikace odhlásil jeden tým z hlavní soutěže a tým kvalifikace Matěj Brož/Juraj Kozic se zranil, nebylo prakticky nutné odehrát utkání druhého kola a oprav. Kvalifikace Quantcom Letního poháru tak byla velmi krátká a postoupilo z ní sedm týmů. Mezi nimi bylo pět nejvýše nasazených týmů kvalifikace včetně favoritů Martina Toufara Kryštofa Kvíčaly, kteří kvalifikaci hráli kvůli pozdní přihlášce do turnaje.

V sobotu Quantcom Letní pohár pokračoval hlavní soutěží s plnými šestnácti týmy. I když více než polovina utkání základních skupin skončila až třetím rozhodujícím setem, na čtyřech hracích kurtech program utkání rychle odsýpal. K plynulému sledu utkání přispělo i hezké, slunečné letní počasí.

V turnaji se papírovým favoritům dařilo, protože do čtvrtfinále prošlo sedm z devíti nejvýše nasazených týmů, které doplnila dvojice Vít Beneš/Matěj Šépka. Obě semifinále mezi týmy Karel Tušek/Martin Schuma – Martin Toufar/Kryštof Kvíčala a Matěj Dvořák/Marek Pohl – Jan Žídek/Lukáš Olšanský byla vyrovnaná. První z nich rozhodl tiebreak ve prospěch týmu Toufar/Kvíčala a druhé z nich výsledkem dvakrát 22:20 vyhráli Dvořák/Pohl.

Přestože aktérům medailových utkání byl dopřán dostatek odpočinku mezi utkáními, slunce z hráčů vysálo nějakou energii, a medailová utkání byla naopak záležitostí přímých dvousetových utkání. Jan Žídek a Lukáš Olšovský nepovolili soupeři v setu víc než 14 bodů a třetí místem si připsali svůj nejlepší výsledek letošní letní sezóny. Ve finálovém utkání měl navrch pár Martin Toufar/Kryštof Kvíčala, který snad mohl znervóznět až v samém závěru, kdy byl ve vedení 20:14 a soupeř snížil na 20:17, ale nakonec dokázal vítězně završit svou spanilou jízdu turnajem z kvalifikace až na stupínek nejvyšší a také si připsal svůj nejlepší výsledek sezóny.

  1. Martin Toufar / Kryštof Kvíčala (BVŠP/Beachclub Strahov)
  2. Matěj Dvořák / Marek Pohl (PBT/Beach Service club)
  3. Jan Žídek / Lukáš Olšanský (Beachclub Strahov/PBT)
  4. Karel Tušek / Martin Schuma (Beachclub Strahov/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE 

Autor: Prague Beach Team

Český pohár žen U20 (oblastní) - Pankrác

Páteční kvalifikace se účastnilo celkem 8 dvojic a tak při postupovém klíči pro 6 týmů byla pravděpodobnost postupu do hlavní soutěže poměrně značná. Přesto na dva týmy bohužel místo v hlavní soutěži nezbylo a tak už v pátek se s turnajem rozloučily dvojice Natálie Hrabovská/Natálie Štepová a Mája Rejchrtová/Natálie Novotná. Ostatní dvojice si uhrály postup v prvním případně druhém utkání.

V sobotní hlavní soutěži tak bylo k vidění celkem 16 dvojic, kdy se ke kvalifikovaným přidalo také 10 dvojic, které měly hlavní soutěž zajištěnou bez nutnosti absolvovat kvalifikaci. Oproti pátku, kdy se kolem areálu proháněla bouřka a utkání v druhém kolo stěžoval vítr a mírný déšť, se počasí zlepšilo a turnaji přály příjemné teploty a po většinu času také mírně zatažená obloha.

V případě modifikovaných skupin jsou extrémně důležitá první utkání, kdy vítězství zaručuje jistý postup do budoucího play off a také možnost bojovat o prvenství ve skupině a tím také přímý postup do čtvrtfinále. Poražení z prvního kola pak mají ještě jednu možnost zjednat nápravu prostřednictvím druhého utkání ve skupinách, kdy vítězství zajistí alespoň předkolo play off. Důležitost prvních zápasů si hráčky plně uvědomovaly i v tomto turnaji a v úvodních utkáních tak poměrně jednoznačně uspěly lépe nasazené dvojice. V dalším kole pak už diváci sledovali vyrovnanější partie, které rozhodly o konečném umístění ve skupinách a výchozí pozici pro vyřazovací boje.

Také čtvrtfinále prokázalo, jak je důležité skončit první ve skupině a ušetřit si tak více sil pro play off. Vítězství ve čtvrtfinále získaly vesměs právě tyto dvojice: Lenka Veselá/Tereza Studená, Ema Šebová/ Nela Kinterová a Kateřina Kleiblová/Denisa Králíková. Toto pravidlo nepotvrdila pouze dvojice Anna Kadlecová/Denisa Kubíková, která po prvním místě ve své skupině podlehla po tuhém boji ve čtvrtfinále týmu Viktorie Dostálová/Barbora Dostalíková. Holky Viktorie s Barborou sice skončily ve skupině druhé, ale že nedají v dalších kolech nic zadarmo, naznačil už jejich poslední zápas ve skupině proti Emě s Nelou, jimž podlehly v souboji o první místo až ve třetím setu. Za zmínku pak kromě dalšího stojí také výkon dvojice Denisa Dufková/Kateřina Staňková, které podlehly ve čtvrtfinále také ve třech setech Emě Šebové s Nelou Kinterovou. Denisa s Kačkou si však vše vynahradily další den v rámci turnaje U16, kde jasně kralovaly.

Obě semifinále turnaje U20 se možná překvapivě stala jasnou dvousetovou záležitostí ve prospěch Emy s Nelou v souboji s Kateřinou Kleiblovou a Denisou Králíkovou a také Lenky Veselé s Terezou Studenou, které už vystavily jasnou stopku Viktorii s Barborou.

V utkání o třetí místo si pak spravily chuť Kateřina Kleiblová a Denisa Králíková, když porazily ve dvou setech Viktorii Dostálovou s Barborou Dostalíkovou. Ve finále pak svedly opět velkou bitvu Ema Šebová s Nelou Kinterovou, kdy zvládly také svůj třetí tie break v turnaji a opravdu těsně odsoudily Lenku Veselou s Terkou Studenou ke druhému místu v turnaji.

  1. Ema Šebová / Nela Kinterová (BVŠP)
  2. Lenka Veselá / Tereza Studená (S V B C)
  3. Kateřina Kleiblová / Denisa Králíková (TJ Sokol Brno I)
  4. Viktorie Dostálová / Barbora Dostalíková (BAVB)

Kompletní výsledky ZDE 

Autor: Petr Gemroth

Český pohár žen U20 (oblastní) - Strahov

Léto na Strahově je v plném proudu. Ve dnech 12. - 13. července se hned po skončení příměstských kempů začala hrát kvalifikace do sobotního turnaje hlavní soutěže Českého poháru kategorie U20 žen. Pět soupeřících týmů o postup se nakonec shodou okolností podařilo dostat do hlavní soutěže a tak bylo k vidění hned několik mladých a teprve se „oťukávajících se" týmů ve starší kategorii. Dohromady se tedy v sobotu sešlo šestnáct párů poměřit své síly.

V zápase o bronz triumfovala dvojice Fibírová/ Řechtáčková, když skórem 2:0 porazila dvojici Jonke/Maivald. Vítězkami se pak staly Svobodová/Cyroňová, které ve finále přehrály Mrázkovou s Ebertovou.

  1. Elena Svobodová / Amélie Cyroňová (BVŠP/SK Beachklub Praha)
  2. Veronika Mrázková / Vendula Ebertová (PBT/SK Meteor)
  3. Lucie Fibírová / Barbora Řechtáčková (Beachklub Ládví/PBT)
  4. Stella Jonke / Amélie Maivald (Beach Service club/Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár dívek U16 - Pankrác

Na turnaj se přihlásilo nakonec rovných 16 dvojic a tak se obešel bez kvalifikace a všechny týmy se účastnily rovnou hlavní nedělní soutěže. Turnaji sice přála jasně modrá obloha, postupem času však teplota stoupala a hra byla čím dál tím více náročná a dávala hráčkám pořádně zabrat. V případě modifikovaných skupin jsou extrémně důležitá první utkání, kdy vítězství zaručuje jistý postup do budoucího play off a také možnost bojovat o prvenství ve skupině a tím také přímý postup do čtvrtfinále. Poražení z prvního kola pak mají ještě jednu možnost zjednat nápravu prostřednictvím druhého utkání ve skupinách, kdy vítězství zajistí alespoň předkolo play off. Ve skupinové fázi jsme tak povětšinou sledovali výraznější rozdíly ve prospěch lépe nasazených týmů až na ojedinělé výjimky, ke kterým patřil třeba souboj dvojic Veronika Davidová/Karolína Fáčková versus Tereza Rudolská/Nicol Macková.

Také čtvrtfinále prokázalo, jak je důležité skončit první ve skupině a ušetřit si tak více sil pro play off. Vítězství ve čtvrtfinále získaly vesměs právě dvojice postupivší z prvního místa ve skupině: Denisa Dufková/Kateřina Staňková, Eliška Muchová/Madlen Lokšová a Lucie Koldovská/ Monika Valentová. Toto pravidlo nepotvrdila pouze dvojice Andrea Picková/Žofie Řechtáčková, která po prvním místě ve své skupině podlehla po tuhém boji ve čtvrtfinále týmu Aneta Žižková/Laura Čejková.

Obě semifinále se stala jasnou dvousetovou záležitostí ve prospěch Lucie Koldovské s Monikou Valentovou v souboji s Eliškou a Madlen a také Denisy Dufkové s Kateřinou Staňkovou, které nedaly šanci Anetě s Laurou. V utkání o třetí místo si pak spravily chuť Aneta Žižková s Laurou Čejkovou, když porazily ve dvou setech Elišku Muchovou s Madlen Lokšovou. Finále se pak stalo stejně jako všechny jejich ostatní utkání na tomto turnaji jasnou kořistí pro Denisu s Kateřinou, které jasně přehrály Lucii s Monikou.

  1. Denisa Dufková / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  2. Lucie Koldovská / Monika Valentová (Beachclub Strahov)
  3. Aneta Žižková / Laura Čejková (TJ Sokol Brno I)
  4. Eliška Muchová / Madlen Lokšová (Beach club Harcov - Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Petr Gemroth

Krátké zprávyArchiv
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Estonsko – Česko 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

V dresu Králova Pole poprvé nasají extraligovou atmosféru dvě odchovankyně plzeňského volejbalu, blokařky mládežnických reprezentací - Aneta...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Sestavu Odoleny Vody posílí francouzské libero Louis Pineau, který příchází do Aera ze stříbrného celku finské nejvyšší soutěže Akaa – Volley.

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Belgie – Česko 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 25:18)

 
ME U18 2024 – beachvolejbal - Kacherti (GEO)

Breuer / Németh (HUN) – Ebertová / Knoblochová 0:2 (9:21, 13:21)

 
ME U18 2024 - chlapci - Plovdiv (BUL)

Česko – Slovinsko 2:3 (25:23, 21:25, 25:21, 23:25, 9:15)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018