6.9.2024

V semifinále ME U20 Češi recept na favorizovanou Francii bohužel nenašli

Svěřenci Michala Nekoly nastoupili v semifinále ME U20 proti dosud suverénní Francii. A začátek nebyl z českého pohledu vůbec špatný. Nicméně první set našim volejbalistům těsně „utekl” v koncovce a zbytek utkání pak již tahali za kratší konce provazu.V sobotu je tak čeká utkání o bronz. Soupeřem jim bude Ukrajina, která prohrála v druhém semifinále s Bulharskem 0:3. Celý evropský šampionát pak uzavře finále mezi Francií a Bulharskem.

Francie – Česko 3:0 (26:24, 25:12, 25:16)

Rozhodčí: Akbulut (TUR), Mateizer (ROU)

Sestavy:

Francie: Pujol, Roure, Duthoit, Tizi-Oualou, Henno, Laurencé, libero Lopez. Střídali: Scherer, Duflos-Rossi

Česko: Novák, Svoboda, Brichta, Pastrňák, Klimeš, Chromec, libero Tláskal. Střídali: Hilšer, Seidl, Černý, Pitner

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

univerzál Tomáš Brichta: Dneska jsme hráli zápas s Francií, bohužel se nám nedařilo. První set se nám dařilo s Francií držet krok, byli jsme v podstatě vyrovnaný, ale potom od druhého setu už jsme nebyli schopný vůbec udržet jejich servis a ani na útoku jsme nedokázali se vůbec prosadit. Takže jsme bohužel prohráli 3:0. Ale musíme se z toho poučit. Zejtra hrajeme o třetí místo, tak nám držte palce, děkujeme.”

trenér Michal Nekola: Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec lehce. Jedině můžu vypíchnout první set, který jsme začali výborně, drželi jsme krok s Francouzem a dobře jsme podávali. Přesto jsme udělali sedm chyb a tři chyby v útoku, což nás pak stálo ten set. Jinak všechny ostatní činnosti jsme měli prakticky nastejno. Pak už nám odešel servis a neměli jsme jak soupeře dostat pod tlak a ten si prakticky dělal, co chtěl. Dobře podával, útočil a my jsme nenašli protizbraň. Utápěli jsme se pořád ve svých vlastních chybách, takže gratuluji soupeři a my se musíme připravit hlavně na zítřejší utkání o bronz.

V prvním setu to vypadalo, že naši volejbalisté mohou Francii porazit. Šli krok po kroku, neustále je tlačili servisem a kvůli tomu tlaku často blokovali jejich útoky. Ale tato touha znepříjemnit Francouzům život na příjmu si s naším týmem zle zahrála – v celém utkání se Češi dopustili na podání osmácti chyb.

Od druhého setu však našemu týmu přestalo něco fungovat. Trenér zkusil druhého univerzala Václava Seidla, ale i ten měl v útoku špatný den. Ve třetím setu se tak do základní sestavy vrátil Tomáš Brichta.

Dalším faktorem prohry našeho týmu byly chyby na útoku. Těch Češi udělali deset, naopak Francouzi se za celý zápas dopustili pouze dvou.

Cesta našich volejbalistů však na mistrovství Evropy ještě nekončí. V sobotu od 15 hodin zabojují o bronzové medaile s týmem Ukrajiny. Tento zápas můžete sledovat na volej.tv a SportyTV.

Průběžné výsledky ME U20 ZDE

 

Autor. Stanislav Chetin, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
ME U20 2024 - chlapci - Vrnjacka Banja (SRB)

o 3. místo: Česko – Ukrajina 3:1 (25:27, 25:23, 25:15, 25:22)  

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Varšava (POL)

Makhno / Rylova (UKR) – Lorenzová / Černá 2:1 (21:19, 16:21, 15:12), Wachowicz / Radelczuk (POL) – K. Pavelková / A. Pavelková 2:0 (21:9,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Pražský Olymp se bude v nadcházející sezóně muset obejít bez Pavlíny Šimáňové, Lucie Kalhousové, Michaely Brichtové a Veroniky Virtové. Příležitost...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Islandská reprezentační univerzálka v české extralize – tou bude Heba Sól Stefánsdfóttir, která přichází do Přerova z předního týmu na Islandu, HK...

 
ME U20 2024 - chlapci - Vrnjacka Banja (SRB)

semifinále: Francie – Česko 3:0 (26:24, 25:12, 25:16), Bulharsko – Ukrajina 3:0 (25:22, 25:20, 25:20)

 
FIVB Beach Pro Tour Futures

Varšava (POL): Lorenzová / Černá – Kvedaraite / Kovalskaja (LTU) 1:2 (21:16, 15:21, 9:15), Makhno / Rylova (UKR) – K. Pavelková / A. Pavelková 2:0...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018