27.9.2024

V sobotu startuje kompletním 1. kolem volejbalová extraliga žen 2024/2025

Po nejvyšší soutěži mužů je na svém startu nový ročník volejbalové extraligy žen. O titul si zahraje deset týmů, které čeká tříkolová základní část a play off pro osmičku nejlepších. Na fanoušky volejbalu čeká navýšená porce přímých přenosů utkání na ČT sport, kompletní program extraligy na platformě VOLEJ.TV a novinkou budou volejbalové soboty na SportyTV, která odvysílá televizní přenosy dvou utkání za sebou z jedné sportovní haly, tj. kombinace volejbalové extraligy žen a ČEZ volejbalové extraligy mužů.

Úvodní kolo nejvyšší soutěže žen se odehraje v sobotu 28. září, když v 16:00 zazní úvodní hvizd v Liberci, o hodinu později v Ostravě a Šternberku, od 18 hodin se začne hrát také v Prostějově a brněnském Králově Poli.

Extraliga žen přinese i zásadní novinku. „Podle výsledků v přípravě to zatím vypadá, že se nám extraliga výsledkově vyrovná. Do hry nyní zapojíme významné množství českých hráček, protože jsme omezili počet cizinek v sestavách. Nový limit hráček ze zahraničí jsou čtyři na tým. To je podle mě zásadní změna a je to cesta správným směrem,“ vysvětlil Martin Gerža, předseda Asociace volejbalových klubů žen a místopředseda Českého volejbalového svazu.

Útok na titul vyhlásili v Prostějově, kde tamní VK posílil kádr například o reprezentantku Silvii Pavlovou a v přípravě zvítězil nad slovinskou Novou Goricou a maďarským Kapošvárem. Favoritkami extraligy jsou ale i obhájkyně titulu z VK Šelmy Brno, hráčky Dukly Liberec nebo volejbalistky VK Šantovka Olomouc UP, které také v přípravných turnajích představily posílenou sestavu. Do soubojů o titul by se měly zapojit i hráčky TJ Ostrava, VK KP Brno, PVK Olymp Praha, TJ Sokol Frýdek-Místek, Volejbal Přerov. Svou extraligovou pozici v baráži uhájily volejbalistky TJ Sokol Šternberk.

Důležitou inovací je i počet televizních utkání, který se nám podařilo dramaticky navýšit. Jen ze základní části odvysíláme minimálně dvacet zápasů a dvorní stanicí ženského volejbalu se v tomto kontextu stanou SportyTV,“ doplnil předseda AVOK Martin Gerža.

Do nového ročníku přinášíme všem volejbalovým fanouškům vylepšenou streamingovou platformu VOLEJ.TV, která přináší několik novinek i uživatelských vychytávek a kde bude možné shlédnout všechna soutěžní utkání. Navíc ve spolupráci se SportyTV přicházíme s novinkou volejbalových sobot, kde přineseme televizní přenos dvou utkání za sebou z jedné sportovní haly, tj. kombinace volejbalové extraligy žen a ČEZ volejbalové extraligy mužů. Samozřejmě všichni fanoušci ocení i tradiční projekty spojené s Volejbalovým magazínem, včetně hlasování o Sestavu týdne, oficiální program soutěže a tak dále. Vzhledem k očekávané vyrovnanosti soutěže se můžeme těšit na opravdu atraktivní podívanou,“ doplnil Lukáš Kozáček, marketingový manažer Českého volejbalového svazu.

Zda se naplní předsezónní předpoklady, naznačí nadcházející zápasy 1. kola.

sobota 28. září

  • 16:00 VK Dukla Liberec – PVK Olymp Praha
  • 17:00 TJ Ostrava – Volejbal Přerov
  • 17:00 TJ Sokol Šternberk – VK Šantovka Olomouc UP
  • 18:00 VK Prostějov – VK Šelmy Brno (SportyTV)
  • 18:00 VK KP Brno – TJ Sokol Frýdek-Místek

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018