18.6.2024

MČR v beachvolejbale pro seniorky a veterány, to je nová kapitola ve sportovní tradici

Český beachvolejbal se může pochlubit více než čtvrtstoletím úspěšné historie. Od skromných začátků na písčitých kurtech se tento sport vyvinul v uznávanou disciplínu, která získala své pevné místo nejen v domácích, ale i mezinárodních soutěžích.

Pro letošní sezónu se Komise společenské významu ČVS rozhodla, ve spolupráci s Asociací beachvolejbalu (ABV) a beachvolejbalovým klubem v Opavě, uspořádat MČR pro seniorky a veterány v beachvolejbale. Tento jedinečný turnaj se uskuteční ve dnech 17. a 18. srpna 2024 v Opavě.

Beachvolejbal, původně známý jako plážový volejbal, má své kořeny v USA, kde se poprvé objevil na začátku 20. století. Do České republiky se tento sport dostal na přelomu 80. a 90. let a rychle si získal popularitu. Díky své dynamice, jednoduchým pravidlům a přitažlivému prostředí se beachvolejbal stal oblíbenou aktivitou nejen mezi profesionálními sportovci, ale i mezi amatéry a rekreačními hráči. Za posledních 25 let čeští hráči a hráčky dosáhli mnoha úspěchů na evropské i světové scéně. Největším úspěchem je jistě loňské světové prvenství dvojice Perušič – Schweiner, které zvedlo povědomí o tomto sportu na novou úroveň a přitáhlo pozornost médií i veřejnosti.

Turnaj MČR představuje jedinečnou příležitost pro starší generace hráčů, aby se vrátili na písečné kurty a znovu zažili soutěžní atmosféru beachvolejbalu. Je to také skvělý způsob, jak připomenout a oslavit přínos, který tito veteráni a seniorky přinesli tomuto sportu během let.

Kategorie soutěže budou rozděleny podle věku a výkonnosti, aby byla zajištěna rovnováha a spravedlivost v každém zápase. Turnaj se bude konat na plážových kurtech v Opavě, které jsou známé svými výbornými podmínkami a atmosférou. Organizátoři slibují, že událost bude plná zábavy, napětí a přátelského ducha.

Přípravy na turnaj jsou v plném proudu. Organizátoři ve spolupráci s místními dobrovolníky zajišťují vše potřebné pro to, aby MČR seniorek a veteránů byl úspěšnou a nezapomenutelnou událostí. Očekává se, že turnaj přitáhne hráče z celé republiky, kteří se utkají o titul mistrů České republiky v kategoriích seniorek a veteránů. Opava, s jejím bohatým sportovním zázemím, zkušenostmi z velkých turnajů a tradiční pohostinností, je ideálním místem pro tuto významnou akci. Místní beachvolejbalový klub hraje klíčovou roli v organizaci a zajištění, že vše proběhne hladce a podle plánu.

Beachvolejbal má v České republice hluboké kořeny a turnaj MČR seniorek a veteránů v Opavě je důkazem jeho trvalého významu a obliby. Tato akce poskytne starším hráčkám a hráčům šanci znovu zažít radost a vzrušení z hry a zároveň bude inspirací pro mladší generace, které se budou moci učit od těch nejzkušenějších.

Více informací o turnaji a podrobné propozice ZDE 

Nezapomeňte si tedy zapsat datum 17. a 18. srpna 2024 do svých kalendářů a zažijte v Opavě tuto výjimečnou sportovní událost.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Slavia Hradec Králové – VK Prostějov 0:3 (17:25, 16:25, 14:25) – do 3. kola postupuje Prostějov

 
Chance Český pohár žen 2024/2025 - 2. kolo

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:21, 22:25, 27:25, 25:15) – do 3. kola postupuje Ostrava

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

o 3. místo: Dvorníková / Pospíšilová – Fried / Berger (AUT) 1:2 (21:18, 14:21, 14:16) semifinále: Serdiuk / Romaniuk (UKR) – Dvorníková /...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Dvorníková / Pospíšilová – Sestini / Ditta (ITA) 2:0 (21:14, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Schäkel / Beutel (GER) 2:0 (21:16, 24:22), Durasi /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Lukáš Vašina odstartoval u našich polských sousedů už svou třetí sezónu. Reprezentační smečař bude po odchodu z týmu GKS Katowice oblékat dres Asseco...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Balikesir (TUR)

Miharu / Ishihara (JPN) – Dvorníková / Pospíšilová 2:0 (21:13, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018