Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
8.7.2024

Sedlák s Trousilem dokráčeli na turnaji Futures z kvalifikace až k pátému místu

Světová Beach Pro Tour měla uplynulý týden na programu dva turnaje - Elite 16 ve švýcarském Gstaadu a Futures v estonském Rakvere, oba s účastí českých párů.

Beach Pro Tour Futures - Rakvere (EST)

Na turnaji kategorie Futures v estonském Rakvere české barvy hájil jen jeden pár, Jiří Sedlák s Tadeášem Trousilem. Kluci odstartovali své působení v turnaji už ve středeční kvalifikaci, kde coby nasazené jedničky nastoupili až do druhého kola. V něm narazili na kanadské duo Losier/Kemp. Velice vyrovnané utkání o postup do hlavní soutěže musel nakonec rozhodnout až tie break, ve kterém tím nejtěsnějším rozdílem zvítězili čeští reprezentanti.

Vítězství v druhém kole kvalifikace posunulo české borce do čtvrtečního utkání základní skupiny. V něm Tadeáš s Jurou opět velice těsně zvítězili a Australany Howat/Takken přehráli 2:0 (23:21, 21:19).

Toto vítězství katapultovalo naše mladé pušky do utkání o první místo ve skupině, které zaručovalo čtvrtfinále. V něm Trousil se Sedlákem vyzvali Belgičany Lo. Vandecaveye/G. Vandecaveye. I toto utkání bylo velice vyrovnané a musel ho rozhodovat až tie break. Ten nakonec lépe zvládli Belgičané a Juru s Tadeášem tak čekalo utkání o nejlepší osmičku.

V něm čeští reprezentanti proti Finům Siren/Nurminen nejdříve doslova vydřeli první set a následně ukázali, zač je toho český loket a jasně opanovali druhou sadu. Po vítezství 2:0 tak přišel na řadu zápas o semifinále.

I ten se hrál v pátek a tak na české hráče čekal třetí soupeř v jeden den. To se nakonec možná ukázalo jako rozhodující, protože proti německé dvojici Sowa/Just kluci prohráli sice 0:2 na sety, ale vždy to bylo o pouhé dva body a i případná únava mohla sehrát svoji roli. Tadeáš s Jurou v estonském Rakvere nakonec z kvalifikace dokráčeli až na páté místo, což je určitě dobrý výsledek a získaný bodový obnos pomůže oběma českým hráčům v nasazení do dalších turnajů.

Kompletní výsledky zde

Beach Pro Tour Elite 16 - Gstaad (SUI)

Na turnaji té nejvyšší kategorie ve švýcarském Gstaadu byl ve hře jen jediný český pár. Jan Dumek s Tomášem Semerádem si na tomto prestižním podniku zahráli kvalifikaci. Honza s Tomem v prvním kole narazili na Rakušany Grossig/Seiser, kterým bohužel podlehli ve dvou setech a v turnaji skončili na 21. místě.

Kompletní výsledky zde

Autor: Martin Mach, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Srpnoví jubilanti roku 2024 z řad osobností ČVS

V posledním letním měsíci nabízíme ohlédnutí za trojicí reprezentantů ze tří časových dekád, slavících letos kulatá životní jubile a v jednom případě...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody do nedalekých Benátek nad Jizerou přestupuje smečař Marek Šulc.

 
FIVB Challenger Cup ženy – Manila (PHI)

finále: Česko – Portoriko 3:1 (25:23, 25:20, 18:25, 25:18)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Kladenští Orli ulovili z Trinity Western University v Langley do svých řad kanadského univerzála Henry Rempela, pro něhož bude učinkování v Kladně...

 
FIVB Challenger Cup ženy – Manila (PHI)

Vietnam – Česko 0:3 (19:25, 14:25, 19:25)

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Jméno Hrušecká nebude v týmu volejbalistek Králova Pole chybět ani v nadcházející sezóně. Odcházející Terezu vystřídá její sestra, smečařka Tamara,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018