15.9.2024

Školení trenérů beachvolejbalu II. třídy

Úsek rozvoje a metodiky Českého volejbalu organizuje I. školení trenérů beachvolejbalu II. třídy po více než dvou letech. Český volejbalový svaz získal akreditaci.

Je jen málo beachvolejbalových trenérů, kteří mají nejvyšší beachvolejbalové vzdělání. Český volejbalový svaz zajišťuje pětistupňové vzdělávání trenérů. V oblasti beachvolejbalu jsme získali od MŠMT ČR akreditaci pro školení ve specializaci na nejvyšší úrovni. Tou je školení trenérů II. třídy beachvolejbalu, původně označené jako „akreditovaný trenér beachvolejbalu“.

Na konci roku 2023 získal ČVS akreditaci pro školení odborně způsobilých trenérů, když akreditační komise MŠMT ČR udělila ČVS povolení školit v nejvyšší možné odbornosti také pro beachvolejbal. V oblasti vzdělávání je v ČVS jediným orgánem pro metodiku a vzdělávání úsek rozvoje a metodiky. Tento úsek spolupracuje pro beachvolejbalová školení s úsekem beachvolejbalu, který si objednává u úseku rozvoje a metodiky služby a také je financuje ze svého rozpočtu. Na akreditaci čekal Český volejbalový svaz více než rok.

Pro zajištění organizace školení svolal Ondřej Foltýn, úsek rozvoje a metodiky ČVS, koordinační schůzku zástupců úseku beachvolejbalu a školitelů. Schůzka proběhla 13. 9. 2024 v zasedací místnosti ČVS. Pozváni byli všichni školitelé z minulých let, bohužel ne všichni se mohli z pracovních nebo rodinných důvodů schůzky účastnit. „Jsem moc rád, že se nám i přesto podařilo složit velmi kvalitní tým školitelů z řad beachvolejbalových trenérů mládeže i dospělých, kondičních a výživových specialistů, předního českého sportovního psychologa, zakladatele Beach Data, gestora Českého beachvolejbalu, předsedu ABV i trenéra mistrů světa a olympioniků. Organizace školení je v předepsaném rozsahu 150 učebních hodin a není jednoduché tento rozsah personálně a odborně zajistit,“ uvedl Ondřej Foltýn.

Závěr schůzky patřil také dalším tématům. Tím je záměr obnovení metodické subkomise úseku rozvoje a metodiky a zavedení systému školení školitelů po vzoru šestkového volejbalu. Cílem školení je prohloubit znalosti trenérů a posílit oborové sdílení know how a soft skills za účasti školitelů, trenérů ze zahraničí - Andrea Tomatise, Valeria Vaccara a Sebastiana Menegozzo. „Toto kvituji a věc jsem již probral s Andrea Tomatisem. V nadcházejících letech se budu moc snažit, aby trenérské know-how trenéra mistrů světa Perušiče a Schweinera zanechalo v Česku stopu,“ dodal Vít Mařík, člen výboru ČVS a gestor beachvolejbalu.

Školení trenéra beachvolejbalu II. třídy má část obecnou a část specializace. Část specializace v rozsahu 113 hodin v termínu od 14. 10. do 9. 11. 2024 zajišťují níže uvedení lektoři. Pokud máte zájem o školení, ještě 2-3 místa zůstávají volná. V této věci kontaktujte Ondřeje Foltýna - foltyn@cvf.cz.  

Seznam školitelů:

  • Lenka Háječková - TBV
  • Ondřej Vlček - TBV
  • Tomáš Polívka - TBV
  • Jakub Jirgle - kondiční specialista
  • Jiří Šlédr - psycholog
  • Jaroslav Bartoš - Beach data
  • Jan Meruna - předseda ABV
  • Vít Mařík – člen výboru ČVS, gestor beachvolejbalu
  • Jan Zvěřina - člen STK ABV
  • Tomáš Pála - TBV
  • Jan Chalupa - TBV
  • Andrea Tomatis - TBV
  • Valerio Vaccaro - kondiční specialista
  • Matteo Galli - TBV

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Blokařskou sestavu Šelem Brno doplní Lucie Oujezdská, která v minulé sezóně oblékala dres Přerova.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Nové jméno, nové angažmá – to platí pro reprezentační smečařku Kláru Dítě, za svobodna Faltínovou. Na první zahraniční štaci zamířila z Prostějova...

 
MS 2025 mužů - rozlosování

Mistrovství světa mužů, které se uskuteční v příštím roce na Filipínách, zná složení základních skupin. skupina A: Filipíny, Írán, Egypt,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační blokař Jakub Klajmon dává sbohem francouzskému Tours a jeho kroky míří do Rakouska, kde oblékne dres AK Aich Dob.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po palubovkách české extraligy se bude opět v dresu Ostravy prohánět slovenská smečařka Andrea Štrbová.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures - Qingdao (CHN) - kvalifikace

ženy: X. Y. Xia / DONG Jindi (CHN) – Nosálková / Cyrani 2:1 (21:19, 15:21, 15:10), Urata / Asano (JPN) – Nosálková / Cyrani 0:2 (11:21,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018