Reprezentace
4. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
5. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
6. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
7. 7. 2024
Ženy - Challenger Cup - Filipíny - Manila
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
25.6.2024

Nasazené jedničky na vítězství v Českém poháru 2* nakonec nedosáhly

Sedmi turnaji pokračovala o víkendu ČEZ národní tour. Česká špička bojovala o cenné body v rámci Českého poháru 2* v Brně, ženy odehrály Letní pohár na Strahově a kategorie U18 zápolila na turnajích v Pardubicích, Plzni, pražském Braníku a Kutné Hoře.

Sletová soutěž ČOS Český pohár mužů a žen 2* - Brno/Sokol Brno I

Na Sokolském koupališti v Brně se o víkendu 21. – 23. 6. 2024 odehrála Sletová soutěž ČOS Český pohár 2* v kategoriích mužů a žen. Už v páteční kvalifikaci se přijelo ukázat 32 týmů v obou kategoriích, včetně početného zástupu slovenských dvojic. V hlavní soutěži, která se odehrávala v sobotu a v neděli, zápasilo o vítězství v turnaji celkem 24 dvojic v každé kategorii. Až na malé nepříjemnosti, způsobené pátečním bouřlivým počasím, se podařilo areál nachystat skvěle, a pořádná porce 92 zápasů se odehrála bez většího zaváhání.

Do semifinálových bojů v mužské kategorii se probojovali domácí Matyáš Džavoronok s Robertem Kufou, Jiří Sedlák s Jakubem Šépkou, Martinové Pihera s Melmukou a Matyáš Ježek s Adamem Waberem. Třetí místo vybojovali Melmuka s Piherou po vítězství 2:0 nad dvojicí Džavoronok / Kufa. Finálový zápas bohužel skončil předčasně kvůli malému zranění Kuby Šépky, který si tak s Jirkou Sedlákem odvezl stříbrné medaile. Vítězství si zaslouženě vybojovala dvojice Matyáš Ježek / Adam Waber.

  1. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  2. Jiří Sedlák / Jakub Šépka (TJ Sokol Brno I/PBT)
  3. Martin Pihera / Martin Melmuka (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Matyáš Džavoronok / Robert Kufa (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

V ženské části soutěže zvítězily v boji o bronz slovenské reprezentantky Ľubica Šipošová s Martinou Tereňovou nad dvojicí Anika Dundáčková / Michaela Břínková. O krásný finálový souboj se postaraly dvě dvojice domácího Sokola Brno I. Z tohoto derby odešly vítězně Tereza Lajkebová a Valerie Dvorníková, které přehrály po obrovském boji zkušenější Annu Pospíšilovou s Danielou Mokrou.

  1. Tereza Lajkebová / Valerie Dvorníková (TJ Sokol Brno I)
  2. Anna Pospíšilová / Daniela Mokrá (TJ Sokol Brno I)
  3. Ľubica Šipošová / Martina Tereňová (SVK)
  4. Anika Dundáčková / Michaela Břínková (BAVB)

Kompletní výsledky ZDE

Turnaj přivedl k brněnské přehradě velký počet lidí a hráči si tak mohli užít výbornou atmosféru, kterou pomohli vytvořit nejen hráči, ale také hlavně velké množství dětí domácího Sokola Brno I, které pomáhaly s organizací. My tímto všem děkujeme za pomoc a těšíme se v polovině srpna, kdy se v tomto krásném areálu bude konat turnaj FIVB Futures s hvězdami nejen českého, ale i světového volejbalu.

Autor: Radomír Vinkler

Letní pohár žen – Praha/Strahov

O víkendu 20. - 23. června se na Strahově pořádal Letní pohár žen. Soutěž to byla větší a tak přijelo bojovat a poměřit své síly 29 párů. Hrálo se za tři dny na 61 klání a k vidění bylo hned několik vyrovnaných a napínavých zápasů.

Do finálové čtyřky se pak probojovaly, i když v některých případech zvláštním způsobem, dvojice Dušková / Ebertová, Faganello / Dvořáková, Lojková / Bendíková a Teplá / Vovková. Bronzové klání se kvůli skreči nekonalo a tak na třetí příčce skončila dvojice Lojková / Bendíková. V samotném finále pak přehrála Teplá s Vovkovou 2:0 dvojici Faganello / Dvořáková a odvezla si tak domů první místo.

  1. Barbora Teplá / Gabriela Vovková (Beachpoint/USK Pardubice)
  2. Susanna Faganello / Kristýna Dvořáková (BVŠP)
  3. Ludmila Lojková / Markéta Bendíková (TJ Sokol Vyšehrad/BVŠP)
  4. Agáta Dušková / Amálie Ebertová (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár chlapců U18 (oblastní) - Plzeň

Poslední plzeňskou zastávkou Českého poháru před letními prázdninami byl turnaj 23. 6. 2024. A ten, kdo se podíval na startovní listinu, musel si myslet, že hráči Beachclubu Strahov si udělali v Plzni vlastní klubové mistrovství. Byla jich na soupisce totiž drtivá většina. Počasí přálo a nasazení týmů gradovalo. Bohužel s tím ruku v ruce přišly také komplikace v podobě skrečovaných zápasů pro silné křeče. Kvalifikace se pro nižší počet přihlášených týmů nekonala. Hlavní soutěže se zúčastnilo 13 týmů.

Po celkem jednoznačném průběhu a výsledku 2:0 rozhodla pro sebe první semifinálový zápas dvojice Rostislav Košina / Martin Bizzuto. Druhý semifinálový zápas pak tým Jan Kabeláč / Jan Petráňskrečoval pro zranění. Ani zápas o třetí místo nebyl k vidění, rozhodl se již v šatnách. A tak bronzové umístění po skreči soupeřů získali bez boje Lukáš Novotný / Kašpar Strnad. Finálové utkání už však diváky bavilo. A i když chuť po vítězství měly oba týmy, větší vůli prokázal Rostislav Košina a Martin Bizzuto, kteří výsledkem 2:0 (21:11; 21:14) potvrdili turnajovou neporazitelnost.

  1. Rostislav Košina / Martin Bizzuto (Beachclub Strahov/VK Lvi Praha)
  2. Vít Sobíšek / Adam Ragač (BVŠP)
  3. Lukáš Novotný / Kašpar Strnad (Beachclub Strahov)
  4. Jan Kabeláč / Jan Petráň (Beachpoint/TJ Slavia Hradec Králové)

Kompletní výsledky ZDE

Zvláštní poděkování patří našim partnerům, především pak firmě PT Servis – sportovní výživa, a městskému obvodu UMO 1 za věnované ceny do turnaje.

Autor: Zdeněk Ulm

Český pohár dívek U18 (oblastní) - Kutná Hora

V sobotu se na kutnohorské plovárně uskutečnil další díl ČP dívek, konktrétně kategorie U18. Zúčastnilo se jí celkem 22 dvojic, a to včetně jedné zahraniční, ze Slovenska. Ta obdržela DKA přímo do hlavní soutěže. Páteční kvalifikaci zahájilo 12 dvojic, kdy do hlavní fáze postoupila rovná polovička. Hrálo se systémem na dvě prohry.

Sobotní hlavní turnaj se odehrál již klasickým způsobem modifikovaných skupin. Ty zprvu probíhaly podle očekávání. Do semifinále se probojovala první nasazená pětice týmů, přičemž páté nasazené Linda Kovalčíková / Lea Zelenáková (SVK) turnaj nakonec ovládly. Nutno podotknout, že slovenská dvojice hrála celkem 6 zápasů, z toho 4 tiebreaky. Odehrála tak neskutečných 16 setů. Počasí však bylo příznivé., 24°C a lehký vítr.

  1. Linda Kovalčíková / Lea Zelenáková (SVK)
  2. Zuzana Lajkebová / Lea Mífková (TJ Sokol Brno I)
  3. Markéta Hořovská / Eliška Čítková (Beachklub Ládví)
  4. Mája Rejchrtová / Natálie Novotná (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radim Hanuš

Lemansport Český pohár dívek U18 (oblastní)- Praha/Braník

V pátek 21. 6. 2024 se na ABC Braník konala kvalifikace na Český pohár dívek U18. Utkalo se v ní 17 týmů a soupeřilo o 6 míst do hlavní soutěže, plus další 2 týmy postoupily jako lucky loser.

V sobotu se hrála hlavní soutěž a ta probíhala pod dohledem rozhodčích. Z celkového počtu 16 týmů vyhrála dvojice Nela Kinterová / Ema Šebová, druhé místo obsadila Lenka Ruckensteinerová s Adélou Kejřovou, třetí místo pro sebe ukořistila dvojice Adéla Šimíčková / Beáta Čiverná.

  1. Nela Kinterová / Ema Šebová (BVŠP)
  2. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (BC Harcov - Liberec/SK HAMR)
  3. Adéla Šimíčková / Beáta Čiverná (Beachclub Strahov)
  4. Veronika Šedivá / Alice Durčáková (BVŠP/SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Jedlička

Český pohár chlapců U18 (oblastní) - Pardubice

  1. Bartoloměj Šimek / Josef Vokřínek (START B6)
  2. Vojtěch Elbel / Vít Gelnar (Happy Sport Opava/Green Volley Frýdek-Místek)
  3. Filip Honc / Filip Ondráček (Beachpoint/SK Kojetín 2016)
  4. Jakub Vaculík / Václav Pantůček (START B6)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Hladun / Lazarenko (UKR) – Dvorníková / Pospíšiilová 2:0 (21:15, 21:18), Dvorníková / Pospíšilová – Hollas / Remmelg (EST) 0:2 (18:21, 14:21)

 
ME 2024 v beachvolejbale – rozlosování

Mistrovství Evropy 2024 v beachvolejbale, které hostí 13. – 18. srpna Nizozemsko, je rozlosováno. V osudí byly i tři české...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Portorikánec v dresu Odoleny Vody, tím bude Sergio Carillo, který své první evropské angažmá strávil minulou sezónu v bundesligovém týmu VfB...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Dvorníková / Pospíšilová – Berger / Hohenauer (AUT) 2:0 (21:16, 21:16), Nausch Sluková / Žolnerčíková – Berger / Hohenauer (AUT) 1:2 (19:21, 21:15,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po dvou sezónách v liberecké Dukle se trenérského kormidla u volejbalistů Příbrami chopí opět Martin Demar.

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Baden (AUT)

Plesiutschnig / Schützenhöfer (AUT) – Nausch Sluková / Žolnerčíková 2:0 (21:16, 21:11), Dvorníková / Pospíšilová – Mancinelli / Mattavelli (ITA) 2:0...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018